Sony, Hala Sektörü Öğrenmeye Çalışıyormuş

Tunay Şahin 6.05.2024 - 20:38
PlayStation, Helldivers 2 için planlanan PSN hesap bağlantısı zorunluluğunu iptal etti. Oyuncuların tepkileri sonucu geri adım atıldı.

PlayStation, Helldivers 2 için planlanan ve PC oyuncularından büyük tepki toplayan 'PSN güncellemesini' iptal ettiğini doğruladı. Bu güncelleme, PC kullanıcılarının oyunu oynamaya devam edebilmeleri için bir PlayStation Network hesabı oluşturup bu hesabı oyunla bağlamalarını zorunlu kılacaktı. Bu zorunluluk, PlayStation Network hizmetinin sunulmadığı ülkelerdeki oyuncuları etkileyerek, onların oyunu oynamalarını engelleyecekti.

PlayStation, Helldivers 2 İçin Zorunlu PSN Bağlantısını İptal Etti

PlayStation, oyuncuların geri bildirimlerini dikkate alarak, 6 Mayıs'ta uygulanacak olan hesap bağlantısı gereksinimini kaldırdığını Twitter üzerinden yaptığı bir açıklamayla duyurdu. Açıklamada, "Helldivers hayranları - Helldivers 2 hesap bağlama güncellemesi hakkındaki geri bildirimlerinizi duyduk. Yeni oyuncular ve 30 Mayıs'tan itibaren mevcut oyuncular için Steam ve PlayStation Network hesap bağlantısı gerektirecek olan 6 Mayıs güncellemesi ilerlemeyecek," denildi. Ayrıca, PlayStation temsilcileri, "Hâlâ PC oyuncuları için en iyisinin ne olduğunu öğreniyoruz ve geri bildirimleriniz çok değerliydi," ifadelerini kullanarak, oyuncuların seslerinin önemini vurguladılar.

Sony, Hala Sektörü Öğrenmeye Çalışıyormuş

Ne yazık ki, bu olay Helldivers 2'nin itibarını zedeledi ve Steam'de oyun, 100.000'den fazla olumsuz yorum alarak 'Ezici Bir Şekilde Olumsuz' bir değerlendirme ile karşı karşıya kaldı. Oyun Şubat ayında piyasaya sürüldüğünden beri büyük bir başarı elde etmiş olsa da, son olaylar oyuna ilişkin genel duyguyu olumsuz yönde etkiledi.

Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 19.05.2024 12:53
Kalan Karakter: 300 Gönder
emc
emc 9.05.2024 08:13
Kötü oyunların , starfield gibi eski kalmış oyun motorlarına sahip hantal oyunlarıda oyuncular tercih ediyor. Her yıl çıkan Ubisoft Farcry'lar gibi... Tepki gösterilse durum çok farklı olur, kaliteyi insanlar tercih edecek, gücü ve parayı elinde tutan oyuncular... Türkiye buraya dahil değil. 70 dolar verip teleport olmak için birde DLC satın alınmamalıdır.
MK Okuru
MK Okuru 9.05.2024 22:22
Türkiye nasıl dahil değil, biz muz mu veriyoruz, para vermiyor muyuz? Hep aynı yorumu yazıyorsun, Türk oyuncular oyun almıyor kafasındasın. Senin Steam hesabın yok mu, oradaki yüzlerce, binlerce yorumu görmedin mi? Oyun almadan yorum yazamıyorsun. Teorin geçersiz. Her oyuncu kadar söz hakkımız var.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.05.2024 16:41
Mala yatmak deniyor ona. Çünkü herkesi kendi müşterisi yapmaya çalıştı zorla veri alarak. Büyük şirketler için önemli olan müşteri ve verileri sonuçta
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.05.2024 03:40
Peki zorla, zorunlu veri alma? Bu şekilde üstünü kapatamazlar, kazandığımızı sanarak geri çekilmeyiz. Ancak veri almayı bırakırlarsa galibiyetimizi yeni oyunlarla kutlarız. Zaten paramızı alıyorlar, almasalar bile veri almaya son vermeliler. Oyunculardan veri alamazlar, alamazsınız, alamayacaksınız.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.05.2024 09:35
Adama zorla geri adım attırlar Sony efendi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.05.2024 15:12
Sektörün babası olan Sony, sektörü mü öğrenmeye çalışıyor? :D
MK Okuru
MK Okuru 8.05.2024 04:34
Hayır, onun Türkçe meali, "oyuncuları yeni yolma yöntemleri arıyoruz" olacak.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sony, Hala Sektörü Öğrenmeye Çalışıyormuş
İlginizi Çekebilir