Diablo 4, 4. Sezon Röportajı

Murat Oktay 6.05.2024 - 20:21
Diablo 4'ün yeni sezonu yaklaşırken, bizler de merak ettiklerimizi Blizzard'ın Diablo ekibinin yöneticilerine sorduk.

Geçtiğimiz günlerde Blizzard'ın Diabl ekibinde görevli olan Sınıf Baş Tasarımcısı Adam Jackson ve Baş Oyun Yapımcısı Timothy Ismay ile Diablo 4'ün 4. Sezonu için bir röportaj gerçekleştirdik. Burada verilen bilgileri size aktarıyoruz. Yeni sezon hakkında istediğimiz kadar derin bilgiler alamasak da aklımıza takılan soruların cevaplarını aldık. 

Diablo 4, 4. Sezon Röportajı - 5

Adam Jackson ve Timothy Ismay İle Diablo 4, 4. Sezon Röportajı

- Dördüncü sezon yayınlandığında oyunun çıkışından bu yana neredeyse bir yıl geçmiş olacak. Bir yıl önceki lansmana kıyasla dördüncü sezonda oyunun durumu nasıl bir değerlendirme yaparsınız?

Lansmandan bu yana birçok sezon ya masaya geçici yeni bir özellik getiriyor ya da genellikle daha kalıcı olan bazı şeyleri ekliyoruz. Sanırım ikinci sezon muhtemelen savaş matematiğini ve yapının altındaki diğer birçok şeyi değiştirdiğimiz ikinci en büyük sezonumuzdu. Bu oldukça büyük bir olaydı ama biliyorsunuz dördüncü sezon biraz daha büyük olacak,çünkü oyunun daha temel kısımlarını değiştiriyor. Çoğu oyuncu oyunun orta noktasına ulaşabilir ve bazı oyuncular oyun sonu bosslarını ve bunun gibi şeyleri gördükleri oyun sonuna ulaşabilir.

Dördüncü sezon gibi eşya ve ganimet güncellemeleri herkesin oyunu nasıl kullandığını etkileyecek. Fantezileriniz karakteriniz değişiyor kurnazlık değişiklikleriniz ve hatta daha ince şeyler gibi ne sıklıkta şehre geri dönüyorsunuz ne sıklıkta ganimetinizdeki harcıyorsunuz gibi. Biraz farklı hissedeceksiniz. Bence geçmişte olduğundan çok daha iyi, bu yüzden bence oldukça büyük bir değişikliği temsil ediyor ve oldukça mutluyuz.

Diablo 4, 4. Sezon Röportajı - 1
İlginizi Çekebilir: Diablo 4 Başlangıç Rehberi

- Tüm bu gelişmeler ve oynanış doğrultusunda, oyuna yeni başlayanların ya da geri dönenlerin adapte olmasında zorluklar yaşayacağını düşünüyor musunuz?

Bu değişiklikleri nasıl yapacağımıza karar verdiğimizde, oyunu ön uçta daha basit hale getirmeye çalışıyorduk, çünkü ilk etkileşime girdiğinizde aslında anlaşılması daha kolay çünkü aldığımız birçok şikayet, özellikle öğeye baktığınızda ve tonlarca olduğu gibi şeylerin gerçekten kafa karıştırıcı olmasıydı. Daha iyi istatistikleri nasıl elde edeceğinize dair pek çok koşul var. Size herhangi bir hedef veren şeyler aslında oyunu basitleştiriyor. Aslında bunu çıkarmamızın bu kadar uzun sürmesinin nedeni, yapıyı bozan unsurları gerçekten iyi bir şekilde nasıl dengeleyeceğimizi bulmaktı.

Şimdi ise bu istatistiklerin çoğunu basitleştirdik. Sadece güç veya şans gibi tüm basit şeyleri ve tüm daha karmaşık veya daha havalı şeyleri koruduk. İşçilik sistemimiz hakkında düşündüğünüz bir sürü yeni şeyimiz var, kıyafetlerinizi kuşandığınızda bunun gerçekten harika olduğunu anladığınız geçici sistem. Elde ettiğiniz ganimetleri anlamaya çalışırken, karmaşık istatistiklere bakma işlemini daha önce yaptığınızdan daha az yapmak zorundasınız. Genel olarak hala karmaşık işlemlerle yaşıyorsunuz, ancak bunu çok daha az sıklıkta yapıyorsunuz. Bu da bence oyunun genel olarak anlaşılması çok daha kolay olduğu anlamına geliyor.

Diablo 4, 4. Sezon Röportajı - 4

- Yeni sezon duyurulduğunda insanların oynadığı sınıflara ne geleceği konusunda heyecanlanmasını istiyorsunuz, bu yüzden her sezon insanları bir veya daha fazla sınıf için nasıl heyecanlandırdığınızı merak ediyorum.

Sınıfların her zaman taze kalmasını ve herkesin dört gözle bekleyeceği yeni bir şey olmasını sağlamayı göz önünde bulundurarak, ekip ile bu konu hakkında sık sık konuştuğumuz şey, oyunu doğru tutmak için her zaman dengeyi sağlamak. Ayrıca gerçekten işe yaramayan veya insanlarla birlikte ikamet etmeyen şeylerin işlevselliğini biraz değiştiriyoruz. Bu yüzden paragon panosundaki beceriler için güç becerileri yükseltmeleri gerekiyor. Daha iyi olduğu aşikar olan eşyalar bulduğumuzda bunları geliştiriyoruz.

Her sezon yapmaya çalıştığımız bir diğer şey de bir miktar yeni içerik eklemek, yani her bir sınıfa eşsiz olan bir dizi efsanevi güç ekliyoruz. Böylece insanlar her seferinde geri geliyor. Mevcut parçaların yerini değiştirmeden veya bazı parçalar eklemeden önce oyunda var olmayan yeni bir şeyi dört gözle beklerler ve son olarak, bir ekip olarak bir ila iki, hatta belki üç gibi üst düzey temalar için biraz sınıf oluşturmaya çalışıyoruz. Bu şey gerçekten farklı, gerçekten çekici ve gerçekten yeni.

Diablo 4, 4. Sezon Röportajı - 2

Üçüncü sezon ve dördüncü sezondan büyücü örneğini kullanacağım. Üçüncü sezon bu şeylerden biri ve istediğimiz büyücü, meteor oynamanın yeni bir yolu gibiydi, bu yüzden Starfall Cornet adlı şeylerle ortaya çıktık. Üçüncü sezonda meteor becerini, kaynaklarını kullanan bir grup, bir süre sonra soğuk becerisine döndü. Böylece bir tür yeni oynama şekline sahip olundu. Büyücü için bu durumu, dördüncü sezonu yerleştirince istediğimizi alıyoruz.

- Sanırım Diablo 2 konusunda çok soru alıyorsunuzdur. Blizzard neden Diablo 2'yi muhteşem yapan elementlerin bir kısmını Diablo 4'e getirmekte direniyor? Örneğin Runewords ya da Paladinler gibi.

Bazı insanların Diablo'da gerçekten tutkuyla bağlı oldukları bir şeyi "bu harika bir özellik" gibi görmelerine karşı dirençli değiliz. Gerçek şu ki bu neden daha önce Diablo'da yok? Bir şeyleri inşa etmek zaman alıyor, bu yüzden çoğu durumda size katılıyoruz, bu gerçekten harika bir şey ama oyuna ne koyacağız gibi bir öncelik sıralaması yapmamız gerekiyor, çünkü her şeyin güzel ve istikrarlı bir duruma gelmesi için geliştirme süresi gerekiyor.

Diablo 4, 4. Sezon Röportajı - 3

Oyuncuların etkileşime gireceği yeni bir sınıfsa, uzun bir süredir bununla ilgili aktif tartışmalar var. Sizi temin ederim ki önceki işinizde heyecanlandığınız bir şey varsa, gelecekte getirmenin mantıklı olup olmayacağı hakkında konuşuyoruz. Bu yüzden bu konuda konuşmak iyi. Eğer böyle bir öneriniz varsa, Diablo 3 ya da Diablo 2 kesinlikle bunu gündeme getirin. Her şeye geri getirmeye olasılık olarak bakıyoruz, ancak oyuncularımız için en heyecan verici olacağını düşündüğümüz şeylerin bir listesini yaptığımızdan emin olmaya çalışıyoruz. Kesinlikle her zaman doğruyu bulacağız.

Belki de bu eşya değişikliği gibi daha önce üzerinde çalışmalıydık, bence bu çok büyük bir fayda sağlardı. Eğer daha önce üzerinde çalışmaya başlamış olsaydık, her şey erken bir sezonda ortaya çıkabilirdi. Ancak bunları bulamazsak, gerçekten eksik olduğunu düşündükleri önceki Diablo oyunundan bir şey olup olmadığını söylemek zorundalar. Bu konuda konuştuğumuzdan emin olabilirsiniz ama lütfen geri getirmemiz gerektiğini düşündüğünüz şeyler hakkında konuşmaya devam edin.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.05.2024 13:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
Diablo 4, 4. Sezon Röportajı
İlginizi Çekebilir