1/2

Türk oyunu Stygian: Yüce Eskilerin Hükmü röportajı

Erdem Yaşar 20.04.2016 - 14:20
Cultic Games ekibi sorularımızı yanıtladı.
1- Merhabalar, öncelikle Cultic Games'ten biraz bahsedebilir misiniz? Kuruluş hikayesi nedir kimlerden oluşur?

Merhabalar! İlginiz için teşekkürler. Cultic Games'in tohumları Stygian'ın da fikir babası ve sanat yönetmeni olan Can Oral tarafından 2012'de atıldı. Bağımsız oyun stüdyomuz, aktif oyun gelişimine ise 2015 yılının Eylül ayında geçti. Ana ekibimiz yönetmen Can Oral, prodüksiyon ve iş yönetimi alanında Ozan Can Kırkyıldız, savaş senaryoları ve mekanik tasarımı konusunda Yavuz Sürmeli ve anlatısal tasarım ve diyalog konusunda ise Barış Silay'dan oluşmaktadır. Yazılım mimarımız Devrim Demirkan. Sanat ekibimizde ise Muhammet Emin Şahin, Ege Bilgen, Mehmet Tuğcu, Levent Bozkurt, Aslı Kobaner ve Alper Balkış gibi isimler yer almakta. Cultic Games proje üretme modeli olarak esnek ve tüm üyelerinin değişken yapılanmalar içerisinde kendi projelerini geliştirebileceği bir yapı hedeflenerek kuruldu. Sıradaki projelerimiz arasında piksel art bir aksiyon oyununa ya da virtual reality alanında ilerleyen bir interaktif filme rastlarsanız şaşırmayın çünkü ekibimizdeki herkesin fikirlerine karşı heyecan duyuyoruz :)

Türk oyunu Stygian: Yüce Eskilerin Hükmü röportajı
2 - Bildiğimiz kadarıyla Stygian ilk oyununuz, başka projeler üzerinde de çalışıyor musunuz?

Stygian, vaadettikleriyle çok ciddi bir oyun projesi ve biz RPG meraklılarını gerçekten hatırlanacak bir deneyimle buluşturmak istiyoruz, bu nedenle tüm zamanımızı ve yaratıcı enerjimizi Stygian'a odaklamış durumdayız. Gelecek için heyecanımız çok ama gerçekçi olan, önümüzdeki zorlu sınavı mümkün olan en iyi şekilde vermeye odaklanmak ve bağımsız oyun sahnesinde iz bırakacak bir oyun yaratabilmek.

3 - Kaç kişilik bir ekip şuan oyun üzerinde çalışıyor?

Ana kadromuz 12 kişiden oluşuyor ama Kickstarter evresine hazırlık aşamasında özel hediyelerimizin tasarımından tutun da, web tasarımına, oradan promosyon alanına kadar başka çok sayıda arkadaşımız bize çok değerli yardımlarda bulunuyorlar. Ekibimizde Polonyalı illüstratör Elwira Pawlikowska ve Fransız tasarımcı François Launet gibi uluslararası isimler de yer alıyor.

Türk oyunu Stygian: Yüce Eskilerin Hükmü röportajı
4- Stygian nasıl bir oyun? Anladığımız kadarıyla piyasa pek yaygın olan bir türde değil anladığımız kadarıyla?

Stygian, oyuncunun kararları ve zengin bir stat sistemiyle şekillenen, Cthulhu mitosunu, yokolmuş bir dünyaya, tamamen el çizimi grafiklerle taşıyan, ilk Fallout'lar ve Planescape: Torment gibi anlatım ve karar yönü zengin oyunlardan esinlenen bir rol yapma oyunu. Heroes of Might and Magic serisi ve X-com gibi strateji oyunları ise sıra bazlı savaş sistemimiz için ilham aldığımız kaynaklardan sayılabilir. Kaynak materyalimize uygun olarak akıl sağlığı, zihinsel rahatsızlıklar, karakterlerin bu cinnete gömülmüş dünyada neye tutunarak sağ kaldığını açıklayan "İnanç Sistemleri" gibi mekaniklerimizle, oyuncularımıza hem sistemsel hem de rol yapma anlamında özgün bir deneyim sunmak istiyoruz. Tüm bunların ötesinde Stygian "kazanmak" için değil, "sağ kalmak" için oynadığınız bir oyun. Dünyayı kurtarmak için değil, kişisel öykünüz için ilerlediğiniz bir oyun. Yaratıkları arka arkaya keserek değil, birçoğundan kaçmak zorunda kalacağınız bir oyun...