The Smurfs Village

A.Baran BAKIR 22.12.2010 - 16:01
Şirinler Cebe Girdi, Gargamele Dikkat

Zaman çok çabuk geçiyor. Daha dün gibi aklımda çocukken başından kalmadığım “Şirinler” çizgi filmi. Küçük mavi yaratıkların koşturmacası, Şirin Baba’nın iksirleri, Güçlü Şirin’in dövmeli ve kaslı mavi kolları, Süslü Şirin’in aynası, Usta Şirin’in kalemi, Aşçı Şirin’in lezzetli çörekleri, Gözlüklü Şirin’in bilgiç tavırları ve daha niceleri. Şirinler deyince;  Şirinler Köyü ve Gargamelsiz olmaz tabii ki.

Hikayemiz tam da Gargamel deyince başlıyor. Gargamel, Şirinler köyünün yerini bulmuş ve tüm Şirinler ormana kaçmış. Şirin Baba ve çevresindeki birkaç Şirin, yeni bir köy inşa etmek istiyorlar ve burada devreye bizim sihirli parmaklarımız devreye giriyor. Küçük bir diyalogdan sonra Şirin Baba bize görev veriyor ve mantardan oluşan ilk şirin evini yapıyoruz. Fakat ev yapmak bu kadar kolay değil. Burada sabrınız devreye giriyor yaklaşık bir saat sürmekte yeni bir evin yapımı. Bu zaman döngüsü tüm yapacağınız şeylerde geçerli, oyun bu yönden Farmville’e oldukça benziyor,  para ve xp kazanmak için tarla ekiyorsunuz. Şirin Baba bize her level atladığımızda bir görev veriyor ve yapmamızı istiyor. Bu görevler oldukça çeşitli bir görevde sizden özel bir şirin evi isterken diğer bir görevde ormandaki aç tavşana havuç yetiştirerek yardım etmenizi isteyebilir. The Smurfs’ Village da hep tarlalardan ve bina inşa etmekten bahsettik peki başka bir şey yok mu?

Şirin Köyü

Hikaye devam ederken Şirin Baba’nın bize verdiği görevleri yerine getirirken, Şirin köyümüzü istediğimiz gibi dizayn edebiliriz. İstersek evlerin arasına yollar yapabiliriz, istersek banklarla bir park yaratabiliriz. Burada sizin hayal gücünüze kalmış bir oyun var. İstediğiniz gibi, hayalinizdeki Şirin köyünü kurma fırsatı veriyor. Aynı anda internet üzerinden Facebook hesabınızı kullanarak  arkadaşlarınızı komşu olarak seçebiliyor ya da rastgele bir köyü ziyaret edebiliyorsunuz.

Mini Oyunlar

Kurduğunuz özel Şirin evlerinin bir özelliği de mini oyunların olması. Örneğin Aşçı Şirin’in evini inşa ettiğinizde üstünde bir tabela beliriyor. Şirin evinin üstüne dokununca “Mini oyunu oynamak ister misiniz?” diye bir soru geliyor. Çok basit ama oldukça zevkli bir oyun sunuluyor. Fırına pasta koyuyorsunuz, pişince alıyorsunuz, ama ilerleyen levellarda oldukça zorlaşıyor benden söylemesi. Birçok özel Şirin Evi ve birçok mini oyunun olduğunu unutmayın.

Grafiksel yapısı bildiğimiz çizgi filmdeki şirinlerin aynısı, oldukça sade ve güzel bir menüye sahip, her şey anlaşılır ve kolay. Oyunun sesleri bir süre sonra bayabilir insanı, sürekli bir cırcır böceği sesine sahip ve bu gerçekten bir süre sonra sinir bozucu olabiliyor. The Smurfs’ Village zaman geçirmek ve şirinler özleminizi gidermek için biçilmiş kaftan oldukça eğlenceli  tavsiye ediyoruz.

Yorumlar 32
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 17:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2023 16:18
Oyunda ada bölümüne yani İsland a geçtim. Şirin baba diyo ki boya topla nasıl yapıcam yapan varsa yazsın lütfen
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.04.2021 13:52
Şirin baba yollar inşa etme görevi verdi kaçtane tol yaptım hala kabul etmiyo nasıl yapılıyo bilen varmı
MK Okuru
MK Okuru 3.07.2022 05:03
Ben de bilmiyorym biri yardım etsin
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2020 16:51
Şirin baba yer değişikliği görevi verdi her şeyi değiştirmeme rağmen kabul etmiyor :(
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2021 10:26
Bende de oyle oluyor basili tutub degistiremiyorum
MK Okuru
MK Okuru 1.05.2020 01:22
Herhangi birseyin üzerine basılı tut öyle değiştir olacaktır.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.02.2021 16:01
kolları ıkı kez caprazlamak nedır arkadaslar yapamadım
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.11.2020 21:05
Gemi nasil alicam biliyomusumuz ?
MK Okuru
MK Okuru 2.12.2020 17:29
Bende bilmiyorum yapabildinmi
Kalan Karakter: 300 Gönder
The Smurfs Village
İlginizi Çekebilir