The Outer Worlds Oynadık!

Murat Oktay 2.08.2019 - 17:04
20 dakika özel görüntü ile deneyimlerimizi paylaştık

RPG denince akla gelen ilk firmalardan biri olan Obsidian bir süredir üzerinde çalıştığı The Outer Worlds ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. İlk olarak VGA töreninde duyurusu yapılan ve büyük bir merakla beklenen oyunu İngiltere'de yapılan özel bir sunumda oynama şansına eriştik. Yaklaşık 1.5 saat oynadığımız oyun ile ilgili deneyimlerimizi hazırladığımız özel videoda sizlere anlattık.

The Outer Worlds Oynadık!

The Outer Worlds günümüz dünyasında yaşanan bir kırılma sonrası alternatif bir gelecekte geçiyor. mega şirketlerin uzaydaki farklı gezegenleri kolonileştirmeye başladığı bu dönemde biz de uzayda yolculuk eden bir kazazede olarak maceramıza başlıyoruz. Çünkü yıldızlararası seyehat sırasında gemimizde büyük bir kaza meydana geliyor ve bu kazadan hayatta kalan, kurtarılan bir kişi olarak yolumuza devam ediyoruz.

Oynanış olarak Fallout izleri taşıyan The Outer Worlds atmosfer anlamında ise biraz Bioshock, biraz da vahşi batı teması ile karşımıza çıkıyor. Ufak kasabalar, vahşi hayat ve büyük şehirden oluşan dünyası ile farklı gezegenler arası da seyehat edebiliyoruz. Oyunda bir uzay gemimiz var ama bu kısımlara videoda ambargo nedeniyle yer veremedik.

Karakter oluşturma ve diyalog sistemi oyunun önemli dinamikleri arasında yer alıyor. Karakter oluştururken yaptığınız seçimler oyunun geneline yansırken görevlerde ister kaba kuvvete isterseniz de tatlı dilinize başvurabiliyorsunuz. Yani bir görevi tamamen konuşarak ya da çatışarak bitirmek mümkün. Görev yaptıkça seviye atlıyor ve yeni perklerin kilidini açabiliyorsunuz. Ayrıca beğenmediğiniz özelliklerinizi sıfırlamanıza izin verilmiş fakat bunun oyun içerisinde bir bedeli bulunmakta.

The Outer Worlds Oynadık!

Oyunun kilit noktalarından birisi de yardımcı karakterlerde yatıyor. Onların kişisel meselelerini hallettikten sonra maceranız boyunca farklı yardımcı karakterler ile sırt sırta çarpışabiliyorsunuz. Göreve tek başınıza da gidebiliyorsunuz ama yardımcı aldığınız takdirde daha avantajlı bir şekilde ilerleyebiliyorsunuz. Ayrıca her karakterin kendine has özelliği bulunuyor ve görev başında ona göre seçim yapmanız gerekiyor. Yani kilit açmada uzmanlaşmış bir karakteri gizlice ilerlediğiniz bölümlerde yanınıza alabiliyorsunuz.

Silah çeşitliliği anlamında da hatırı sayılır bir yelpazeye sahip olan The Outer Worlds'te yakın dövüş silahları dışında bilimsel silahlara da yer verilmiş. örneğin bu silahlardan biri sayesinde düşmanlarınızı ufaltabiliyorsunuz. Görevlerden aldığınız apralar ya da sattığınız loot'lar ile silah geliştirmek de mümkün kılınmış. Sonuç olarak The Outer Worlds bu yıl beklenecek oyunlar arasında üst sıralara oynuyor diyebiliriz. Eğlenceli dünyası, çatışma dinamikleri ve tabi ki Fallout izleri ile birlikte oyunculara keyifli saatler vaat ediyor.

Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 10:15
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.10.2019 11:34
arkadaşlar bu oyun xbox game pass le beraber gelecek.Aylık 15 lira gibi cüzzi bir ödeme ile bununla beraber 120 den fazla oyunu deneyimleyebilirsiniz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.08.2019 13:13
pc ye cikmamali, ciktigi an zaten korsana dusuruyor bu belesci pc tayfa, birakin lol oynasinlar.
risedawnwar
risedawnwar 23.08.2019 12:49
Burada böyle birbirinize giydirdiğinizde ne oluyor çok merak ediyorum. Elinize ne geçiyor yani? Bırakın herkes istediği oyunu istediği platformda oynasın. Sataşmayın birbirinize. Neden sataşıyorsunuz?
MK Okuru
MK Okuru 10.08.2019 18:37
22:05 lol bagimlisi piiisiiii ci sinirlenmis :D size fazla boyle oyunlar master race boy, lol e devam :)
MK Okuru
MK Okuru 5.08.2019 22:05
lol gibi oyunlar esas siz konsol bebelerine yakışır.bu oyunun tek yayınlanması gereken platform pc dir.konsolcular beceremez böyle oyunları,git sen journey oyna diyecem de onuda beceremezsin.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.08.2019 19:18
Yapay zeka bayağı sıkıntılı gözüküyor. Onun dışında oyun güzel olacak gibi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.08.2019 02:49
Borderlands + Bioshock Infinite + Çok hafif fallout. Borderlands tipi oyunlar sıktı artık saatler süren ama saatlerin boşa gittiği AI vurmalı oyunlar.
MK Okuru
MK Okuru 4.08.2019 04:20
Yo sıkmadı. B3'ü heyecanla bekliyoruz
Kalan Karakter: 300 Gönder
oXelight
oXelight 4.08.2019 00:54
Rpg falan severiz tamam da çatışma, aksiyon biraz bayık görünüyor. Falloutu da sırf bu yüzden sadece vats ile oynadım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
The Outer Worlds Oynadık!
İlginizi Çekebilir