Starcraft Cartooned modu nasıl olmuş?

Furkan Güler 23.07.2019 - 17:20
Karanlık atmosfer yerini sevimli bir temaya bıraktı.

RTS denince akla ilk gelen oyun serilerinden bir tanesi olan Starcraft’ın hem video oyun dünyasında hem de oyuncular arasında oldukça eski bir mazisi olduğu tartışılmaz bir gerçek. Sahip olduğu evreni, hikaye anlatımı ve rekabetçi unsuru sayesinde kendine has bir kitlesi bulunan seri, günümüz e-spor sektörünün de temellerini atan oyun serilerinden bir tanesi olarak gösteriliyor. İkinci oyun için piyasaya sürülen genişleme paketleri bir kenarda dursun, Blizzard ekibi geride bıraktığımız dönemlerde nostalji seven oyuncular için ilk oyunun yenilenmiş sürümünü piyasaya sürmüştü. Oyunun çözünürlüğünü, kaplamalarını ve seslerini elden geçiren geliştiriciler, ilk Starcraft’ı günümüze uyarlamayı başarmıştı. Oyunu piyasaya sürdükten sonra olumlu geri dönüşler alan geliştiriciler, Starcraft Remastered için kozmetik olarak nitelendirebileceğimiz küçük ürünleri de oyunculara sunmayı ihmal etmedi.

Starcraft Cartooned modu nasıl olmuş?

Starcraft Cartooned modu nasıl olmuş?

Anlatıcı (Announcer) olarak nitelendirilen kozmetik ürünlerden farklı olarak bu kez Blizzard ekibi çok farklı bir mod ile karşımıza çıktı. Eğer Blizzard oyunlarının fan yapımı içeriklerini yakından takip ediyorsanız, YouTube’da Carbot Animations’a mutlaka denk gelmişsinizdir. Heroes of the Storm, Overwatch, Warcraft ve Starcraft için eğlenceli mini animasyon serilerinin altına imzasını atan kanalın kendine has bir çizim tarzı bulunuyor. Blizzard’ın ciddi ve görkemli karakterlerini esprili bir şekilde ekrana yansıtan bu kanal, oyuncular arasında kısa sürede ünlü olmayı başarmıştı. Blizzard ekibi ise oyuncuların bu animasyon serisine ilgisini fark etmiş olacak ki, Carbot Animations işbirliği ile Starcraft Remastered için bir mod yayınladı.

Oyunun tüm kaplamalarını, çizimlerini ve animasyonlarını değiştiren mod, Starcraft’ın karanlık temasını tam tersine çeviriyor. Starcraft Cartooned adını alan bu mod sayesinde oyunun hikayesini baştan sona Carbot Animations tarzında oynayabilirsiniz. Starcraft evreninin üç ana ırkı olan Terran, Zerg ve Protoss’un her bir birimine ve binasına el atan mod sayesinde oyunun hikayesini bir kez daha bitirmek isteyeceksiniz. Çevrimiçi maçlarda da aktif olan bu modu istediğimiz gibi serbestçe kullanmak mümkün. Yani beraber Starcraft Remastered oynadığınız arkadaşlarınızda bu mod olmasa bile, modu çevrimiçi maçlarda aktif etmek mümkün durumda.

Starcraft Cartooned modu nasıl olmuş?

Diğer bir yandan bu modun oynanış mekaniklerine herhangi bir etkisinin bulunmadığını da belirtelim. Oynanış dinamiklerine karışmayan Starcraft Cartooned modu, sadece kaplamaları ve çizimleri etkiliyor. Eğer Starcraft’a çok eskilerden bu yana hayran bir oyuncuysanız, 10 dolara satılan bu modu mutlaka deneyim etmenizi öneriyoruz. Umarız Blizzard ekibi Carbot Animations’ın sevilen bu temasını diğer oyunlara da uygular. Şahsen Starcraft’tan sonra Diablo’yu da bu şekilde deneyim etmek eğlenceli olabilirdi.

Sona geldiğimizde yeni çıkan modun, Starcraft serisi ile yakın ilişkisi olmayan oyuncuların ilgisini çekmeyeceğini söylersek yanlış olmaz. Ancak Starcraft’ı eskilerden bu yana takip eden bir oyuncuysanız ve Carbot Animations’ı yakından takip ediyorsanız, Starcraft Cartooned’a göz atmanızı öneriyoruz.

Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 02:01
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.07.2019 23:56
Starcraft ile ilişkisi olan oyuncuların da denemesi için zerre gerek olmayan saçma sapan bi mod. Blizzard oyunlarını cıvık şekerleme kıvamına getirmekten başka bir şey yaptıkları yok. HotS Overwatch HS Diablo3(Zorla karardı oyun biraz) Wow hepsi pek bi renkli neşeli maşallah :)
MK Okuru
MK Okuru 31.07.2019 13:22
21.58 lan isanane diyorum hala konuşuyosun. Ayrıca eleştiriyle hakareti bi öğren. Merlinede helal olsun biz şu kelimeleri kullansak site kuralları diye kafa ütüler yorumu yayınlamaz ama senin gibi artık ne özelliğiniz varsa hakaret küfürleri onaylıyor.
MK Okuru
MK Okuru 28.07.2019 12:46
Çok özür dilerim abi, affet nolursun.
MK Okuru
MK Okuru 26.07.2019 21:58
09.39 Yav he. Bu mod süper olmuş. Buna mod diyosan Gundam DotA Median PlugY vb. AAA oyun gibi geliyodur sizin bünyelere. Ne verirlerse atlayın. Hiç eleştirmeyelim. 20 yıllık oyunun remasterını neden yaptı Blizz. Çünkü SC2 de poh gibi. Diablo immortalı da alkışlamışsındır kesin. 10$ ne la bi de :D
MK Okuru
MK Okuru 25.07.2019 09:39
Yav sanane.. oyun onların oyunu. Beğenmediysen beğenmedim de geç. Adamlar sanamı sorucak oyunlarına bişey yaparken? Herşeye bi eleştiri arkadaş. Hayatında starcraft oynamamışsındır gelip burda edebiyat yapıyosun..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.07.2019 14:41
Diabloyu karıştırma Furkan gözünü seviyim. :P
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.07.2019 13:52
Çıktığından beri oynayan biri olarak, bana göre değil. Sevenlere hayatlarında başarılar... :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.07.2019 20:33
Carbot youtubede severek takip ettiğim bir kanal , bu tarz çizimlerle çok komik ve eğlenceli hikayeler yazıp çizip animasyona döküyor izlemesi çok keyifli. Yaptığı tarzın moda dökülmüş olması çok sevindirdi beni .
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.07.2019 20:13
Adamlar nerden suyunu sıkarız diye uğraşıp duruyo. Yeni bir şey yap artık şunlara. Zamanında starcraft:ghost haberleri çıkmıştı ne heyecanlanmıştım ya. O oyun çıkmadı. Başka bir şeyde çıkmadı. Ah ah blizzard sen bir valve 2.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Starcraft Cartooned modu nasıl olmuş?
İlginizi Çekebilir