1/3

Shadow of the Tomb Raider'ın The Path Home ek paketi nasıl olmuş?

Dr. Ali Hatay 29.10.2019 - 10:10
Ek paket ile hangi içerikler geldi?

The Path Home, Tomb Raider oyunlarının en sonuncusu olan Shadow of The Tomb Raider oyununun bir ek paketidir. Yani DCL paketi. Bu paketler ana oyuna bağlı olarak çalışırlar yani tek başına çalışmaz. Ana oyun üzerine kurulur. Aynı oyuncu ismi üzerine devam edilir. Ek pakette değişik bölümler vardır. Bir bölüm bitince tercihe göre 2. 3 hatta 5.ci bölüm oynayabilirsiniz. Oyun belli bir sırayı takip etmez. Bir birine bağlı değildir. Zorluk dereceleri biraz daha fazla keşfedilecek yerler, çözülecek bulmacalar daha fazladır. İlk Tomb Raider oyunlarında secretlar vardı. Yani gizli bölmeler. Bu gizili bölmeleri bulmak için çok uğraşılırdı. Ama bulunca da özel bir müzik çalar ve bütün yorgunluğunuzu alırdı. Ayrıca ekstra özelliklerde kazanırdınız. Tomb Raider 2013 oyunundan sonra artık oyunların ek paketleri gelmeye başladı. İyide oldu. Çünkü oyun kısa diyenlerin derdine çare oldu. Bu ek paketler para ile satılsa da sonuçta oyuncuyu tatmin ediyordu.

The Path Homede sırası ile şu oyunlar var:

1 - Forge of Destiny The Forge Challenge
2 - Path of Huracan The Pillar Challenge
3 - Howl of The Monkey Good The Nightmare Challenge
4 - The Sixth Seal The Price of Survival
5 - Slayer's Gauntlet The Serpent's Heart Challenge.
6 - Zipacna's Craving The Grand Caiman Challenge.
7 - Mother Protector The Path Home Canllange

Shadow of the Tomb Raider'ın The Path Home ek paketi nasıl olmuş?

Amacım Spoiler vermek değil. Bu oyunların açıklamasında sadece takılacağınız yerleri yazdım. Oyunun amacını yazdım. Böylece neyin ne olduğunuzu anlamanız için kolaylık sağladım. En iyisi siz kendi başınıza oynayıp bulmacalar çözmeye çalışın. Oyunun zevki ancak böyle çıkar.  Oyunlarda save yok. Şayet ölürseniz kısa bir yükleme ile en yakın kaldığınız yerden başlıyor.

Oyundan çıkarsanız ve bu bölümü oynamak isterseniz maalesef baştan başlamak icap ediyor.

Diğer bir husus oyunu 3 modda oynayabilmeniz. Score Attack, Time Attack ve Exporation 1. si zamana karşı yarışıyorsunuz ve derece yapıyorsunuz. 2. si çeşitli renkte itemler var bunları toplayıp puan alıyorsunuz. 3. explorer bölümü ki ben bunu oynuyorum. Yavaş yavaş anlayarak bulmacaları çözerek ilerliyorsunuz. Her bölüm ortalama 1 saat sürerse üç modu da oynarsanız 3 saat 7 oyunda 21 saat eder ki bu da normal bir oyunu süresinin biraz azıdır.

Forge of Destiny The Forge Challenge:

Amaç kuleye ulaşmak bu kuleyi 4 kat yükseltmek ve sonuca ulaşmak.

Bu oyunda ilerlemek için aslan başlarına gaz verip bu gazı alevli okla patlatmak olmalı.

İlerleyin kolu itin ve aslan başından gaz çıkınca bunu patlatın. Açılan kapıdan girin. Soldaki kapı gibi olan kolu aşağı çekince köprü kalkıyor. Köprüden geçin. İleride sandık gibi olan sarkaç var. Gene alevli okla gaz verin ve patlatın. Sarkaç önünüze gelince atlayın ve soldaki platforma geçin. İleride bir sarkaç daha var önünüzü kapatıyor. Gazı patlatıp arkaç gidince karşı duvara atlayıp tırmanın.

Aynı işlemi yeni sarkaçta yapın ve sol platforma atlayın. Köprüden geçin. Oyunun ana bölümüne gelin. Burada amacı açıklayayım siz yapın.

Bu bir kule. Kulenin içinde bir kapı/kol var. Bunu kullanarak kulenin platformunu 4 kat yukarı çıkaracaksınız. kolu indirince dışarı çıkın ve aslan ağzının çıkardığı gazı patlatın. Böylece platform hareket ediyor ve bir kat yukarı çıkıyor. Yan duvara atlıyorsunuz ve buradaki kolu itiyorsunuz ve aslan başlarından gaz çıkıyor. Tekrar kuleye döüp aynı işlemleri yapıyorsunuz. Sadece 2 ve 3 cü katlarda kuleye dönmek için atlayacağınız yerler var. Kule en sona çıkınca ilerde en yüksekteki yeni yer varıyorsunuz ve kolu indirip oyunu bitiriyorsunuz. Elbette bu kadar kolay değil.

Shadow of the Tomb Raider'ın The Path Home ek paketi nasıl olmuş?