Mobile çıkan strateji oyunu Savaş Meydanı nasıl bir oyun?

Furkan Güler 9.06.2018 - 14:24
Netmarble tarafından yayınlanan yeni strateji oyunu bizi memnun etti mi?

Günümüz mobil oyun sektörünün öncü firmalarından olan Netmarble, beklenen yeni oyununu geride bıraktığımız gün dünya genelinde piyasaya sürdü. Ülkemizde de aynı tarihte piyasaya çıkan asker temalı Savaş Meydanı, tamamen Türkçe arayüz ve seslendirme desteği ile ülkemizin oyuncularına merhaba diyor. PC ve konsol platformunda oyun oynamaya vakit bulamayan, bulsa bile kendini daha çok mobil platforma yakın hisseden oyuncular için çıkan Savaş Meydanı, temelinde bir strateji oyunu olarak karşımızda duruyor. Mobil kart oyunu mantığını strateji öğeleri ile birleştiren yapımda amaç, savaş sırasında karşı takımın ana binasını yok etmek.

Savaş Meydanı nasıl bir oyun?

Savaş Meydanı

Kendine özel bir hikaye modu bulunan oyunun yanı sıra saatler geçirebileceğiniz biz PvP modu da bulunuyor. Kendi seviyenize göre oyuncular ile karşılaşabildiğiniz Savaş Meydanı’nda diğer strateji oyunlarından farklı olarak askerlerinizin başına komutan atayabiliyorsunuz. Çeşitli komutan varyasyonlarının yanı sıra oyun size ilk başka “Kenan Komutan” isimli bir karakter veriyor. Her komutana pasif özellik veren geliştiriciler, Kenan Komutan’ta piyade hasarını yüzde 50 yükseltme özelliğini uygun görmüşler.

Oyunda yer alan askerleri ise kartlar sayesinde elde edebiliyorsunuz. Oyun içerisinde bulunan eşya kutularından elde edebildiğiniz bu askerler, kendi içerisinde de değerlerine göre ayrılıyor. Her bir asker kartının ise seviyesi bulunuyor. Bu seviyeyi yeni kartlar bularak ve oyun içerisinde yer altın ile yükseltebiliyorsunuz. Kendi stratejinize göre bu asker kartlarını toplayarak destenizi oluşturabilir ve savaş alanında tamamen size çıkacak olan özgün taktikleri uygulayabilirsiniz. Ayrıca askerlerin güçleri yükseldikçe, istedikleri enerji puanlarının da yükseldiğini belirtelim. Yani oyun alanına bir tank kartı sürmek istediğinizde, sizden isteyeceği enerji miktarı da yükseliyor. Diğer bir yandan asker kartlarının yanında destek kartlarını da unutmamanız gerekli. Maça başlamadan önce üç destek kartı seçtiğinizde oyun içerisinde radar, bomba vb. yardımlar sayesinde rakibinize korku salabilir ya da askerlerinize yardım edebilirsiniz.

Savaş Meydanı

Askerlerinizi ve komutanınızı belirledikten sonra ise iş rütbe atlamaya geliyor. Maç kazandıkça elde ettiğiniz kupa miktarına göre oyunda, gerçek hayatta var olan askeri rütbeleri elde edebiliyorsunuz. Her rütbe için gerekli kupa miktarına ise oyunun arayüzünde yer alan Savaş tuşuna basıp bakabilirsiniz.

Eğer Savaş Meydanı’nda daha hızlı gelişim kaydetmek istiyorsanız, günlük görevleri es geçmemenizi tavsiye ediyoruz. Oyunda yer alan Günlük sekmesine tıklayıp, size verilen günlük görevleri bulabilirsiniz. Görevlerde ise ordunuzu göreve düzenleyip, sizden istenen emirleri yerinize getirmeniz gerekli. Günlük görevlerin yanındaysa oyunu tek başına oynamak istemeyen oyuncular için Savaş Meydanı’nda bir de Birlik sistemi bulunuyor. Oyun içerisinde 10’uncu seviyeye geldiğinizde kendi birliğinizi açabilir veya başka birliklere katılabilirsiniz. Eksik kartlarınızı birlik üyelerinden isteyebileceğiniz gibi siz de birlikte yer alan arkadaşlarınıza bu şekilde yardım edebilirsiniz.

Savaş Meydanı

Sona geldiğimizde oyunun tamamen stratejik kararlara dayanması ve isteğe bağlı olarak sizden para istemedi oldukça hoş. Gösterdiğiniz emeğin karşılığını oyun içinde gayet dengeli bir biçimde size veren Savaş Meydanı tüm bunların yanında asker temalı olması ve Türk oyunculara yüzde yüz destek vermesi açısından kısa sürede ülkemizde hızlı bir şekilde popüler olacaktır. Oyunu şu anda iOS ve Android platformları üzerinden ücretsiz bir şekilde oynayabilirsiniz.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 05:28
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.06.2018 16:01
Gayet iyi bir oyuna benziyor.
MK Okuru
MK Okuru 16.06.2018 09:25
oyunda çok kasma var haberin olsun gari.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Savaş Meydanı
İlginizi Çekebilir