Remedy, Project Kestrel'i İptal Etti

Tunay Şahin 7.05.2024 - 15:10
Remedy Entertainment, diğer projelere odaklanmak için Project Kestrel'i iptal etti. Tencent ile ortak finanse edilen proje hurdaya çıkarıldı.

Remedy Entertainment, şirketin diğer oyunlarına odaklanabilmek için "Project Kestrel" adlı projeyi iptal ettiğini doğruladı. Bu oyun başlangıçta ücretsiz çok oyunculu bir oyun olarak tasarlandı, ancak sonrasında premium bir modele dönüştü. Konsept aşamasından ileriye gidemedikten sonra 2023'te "Vanguard" olarak bilinen bu proje kapsamlı bir şekilde gözden geçirilmişti. Yakın zamanda Remedy tarafından yapılan resmi açıklamada, planların tamamen iptal edildiği belirtildi.

Project Kestrel İptal Edildi

Project Kestrel İptal Edildi

Tencent tarafından ortak finanse edilen Project Kestrel gün ışığını göremeyecek. Ancak Remedy, projede çalışan geliştiricilerin yeniden görevlendirileceğini ve işten çıkarma olmayacağını açıkladı. Bu değişikliği tamamlamak için, şirketin genel işe alım ihtiyaçları azaltılacak. Remedy CEO'su Tero Virtala, "Kod adı Kestrel erken dönemde umut vaat ediyordu, ancak proje henüz erken konsept aşamasındaydı. Diğer projelerimiz iyi ilerledi ve geliştirme süreçlerinin sonraki aşamalarına geçiyor. Onlara odaklanmayı artırmak bize fayda sağlıyor. Yetenekli Kestrel geliştiricilerini bu diğer oyun projelerine yeniden tahsis edebiliyoruz ve destek fonksiyonlarımızın birçoğu operasyonlarına daha fazla odaklanabiliyor" şeklinde açıklama yaptı.

Virtala ayrıca, projeyi durdurma kararının daha geniş çapta fayda sağlamak için alındığını belirtirken, Tencent'in desteğini de "Çok profesyonel ve destekleyici oldular," diyerek takdirle karşıladı.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.05.2024 16:36
Kalan Karakter: 300 Gönder
Remedy, Project Kestrel'i İptal Etti
İlginizi Çekebilir