Rainbow Six: Siege çapraz platform oluyor

Ersin Kılıç 22.11.2022 - 16:16
Rainbow Six: Siege çapraz platform olmasının yanı sıra çapraz ilerleme, yeni dereceli oyun listesi gibi birçok yeni özelliğe de kavuşuyor.

Son dönemde çoklu oyuncu desteğine sahip olan birçok oyunun yavaş yavaş cross platform, yani çapraz platform özelliğine kavuştuğunu görüyoruz. İşte Ubisoft da yaptığı açıklama ile Rainbow Six: Siege çapraz platform duyurusuna imza attı. Yeni seonla birlikte ayrıca birçok yenilik de oyuna ekleniyor. Konuyla ilgili verilen detaylar şöyle;

Rainbow Six: Siege çapraz platform desteğine kavuşuyor

Ubisoft, Rainbow Six Siege'in 7. yılının son sezonu olan Solar Raid Operasyonu'nun 6 Aralık’ta geleceğini açıkladı. Harika yenilikler sunan bu sezon; yeni güvenlik önlemleri, çapraz oyun ve çapraz ilerleme, yeni ve geliştirilmiş bir Battle Pass, yeni bir harita, yeni Kolombiyalı operatör ve yeni Dereceli 2.0 dâhil olmak üzere uzun zamandır beklenen birçok özelliği tanıtacak. Ek olarak, Square Enix ile NieR iş birliğinin sunduğu, NieR:Automata ve NieR Replicant ver.1.22474487139...'dan ilham alan kozmetik ögeler de bugün mağazaya geliyor.

Solar Raid Operasyonu, yeni savunan Solis'i ve onun koordineli strateji için yüksek öneme sahip, istihbarat toplayan SPEC-IO Elektro-Sensörü cihazını tanıtıyor. Solis; dronlar, baskın cihazları ve diğer saldıran cihazlarını net bir şekilde analiz edip tanımlayabilir. Eldivenleri de cihazla etkileşime girmesine ve küme taramasını başlatmasına olanak tanır. Solis, birincil silah olarak P90 veya ITA 12L ve ikincil silah olarak SMG-11 taşıyan orta hızlı, orta sağlıklı bir operatör.

Solar Raid, Dereceli oynatma listesine yeni bir deneyim getiriyor. İlk olarak, oyuncuların rütbesi (Rank) artık MMR'larına göre değil, her Dereceli maçtan sonra kazandıkları veya kaybettikleri Derece Puanı’na (Rank Points) göre belirlenir. Artık her derecenin beş bölümü var ve her bölümden bir sonrakine ilerlemek için 100 Derece Puanı gerekir. Ayrıca Platin ve Elmas arasına yeni bir rütbe olan Zümrüt eklendi.

Rainbow Six: Siege çapraz platform oluyor

MMR ise, oyuncuların rütbesinden ayrıldığı için yeni bir değer yani beceri (skill) olarak bilinecek. Beceri, tüm oynatma listeleri için gizli bir değer olacak ve sezondan sezona aktarılacak. Artık kadro MMR kısıtlaması olmayacak ve oyuncular herhangi bir arkadaşıyla takım kurabilecek. Yeni algoritma, takım arkadaşları arasında değişen beceri düzeylerine rağmen eşleştirmeyi uyarlayacak. Son olarak Dereceli'nin ödül sistemi yenilendi: Oyuncular sezon boyunca ulaşılan her rütbe bölümü için bir ödül alacak ve ödüller her sezonun sonunda verilecek.

Ayrıca 7. Yıl 4. Sezon, çapraz oyun ve çapraz ilerleme gibi Rainbow Six Siege'e heyecan verici yeni güncellemeler getiriyor. Konsol oyuncuları artık Ubisoft Connect aracılığıyla diğer konsollardaki arkadaşlarıyla takım oluşturabilecek. Çapraz oyundan çıkmak isteyen oyuncular, seçenekler menüsünden Çapraz Oyun Eşleştirmesi’ni kapatabilir. Ubisoft Connect hesaplarında oturum açtıktan sonra oyuncuların ilerlemeleri, kredileri ve eşyaları tüm platformlarda paylaşılacak. Ek olarak, Ubisoft Connect hesaplarına bir adet ücretsiz Alfa Paketi edinecekler.

Yeni operatör Solis'in yanı sıra yepyeni bir harita olan Nighthaven Labs sezon çıkışında geliyor. Nighthaven’ın karargahının bir uzantısı olarak hizmet veren bu harita; açık deniz, yeşil yamaçlar ve berrak gökyüzü ile oyuncuları kusursuz mimarisini ve sergilenen teknolojik harikaları keşfetmeye davet ediyor. İç kısım, özellikle oyuncular birçok yıkılabilir duvarı yıkmaya hazırsa, serbest gezinme rotalarına izin veren birçok erişim noktasına sahip. Hem saldıranlar hem de savunanlar, kolayca kuşatılıp konumlarını kaybedebilecekleri için fazla rahat davranmaktan kaçınmak zorunda kalacaklar.

Yaratıcı stratejiler için tasarlanan bu Ar-Ge tesisi, oyuncuları Toplantı Odası’nın hemen dışındaki çıkış kapağı gibi sıra dışı fırsatlardan yararlanmaya zorluyor. Nighthaven Labs, Solar Raid Operasyonu sırasında oyuncuların sezon boyunca yeni haritayı öğrenmesini ve oynamasını sağlamak için yasaklanamayacak.

Rainbow Six: Siege çapraz platform oluyor

Bu sezon İtibar Puanı Göstergesi, oyuncuların İtibar Sıralamalarına erişmelerine olanak tanıyacak. Solar Raid Operasyonu’nda gelen beta aşaması sırasında oyuncular, bu sıralamaya bağlı olarak herhangi bir olumlu veya olumsuz etki almayacaklar. Amaç, herkese oyun stilleriyle etkileşimlerini buna göre uyarlama ve değiştirme şansı veren güvenli bir katılım süreciyle başlamak.

Battle Pass, iki katmanlı sisteminden dallanan yollara sahip bir sisteme dönüştü. Artık oyuncular ilerlemelerini planlayabilir ve istedikleri ödüllere öncelik verebilir. İlk olarak hangi yolu seçerlerse seçsinler, yine de tüm karoları açabilecek ve Battle Pass'ı tamamlayabilecekler.

Ubisoft, Rainbow Six Siege’de NieR serisinden ilham alan görünümler oluşturmak için Square Enix ile iş birliği yaptı. NieR:Automata'daki 2B'den ilham alan Iana Elit seti ve NieR Replicant ver.1.22474487139'daki kahramandan ilham alan Maverick destesi 21 Kasım'da mağazada satışa sunulacak.

Oldukça talep edilen yaşam kalitesi ve dengeleyici güncellemeler, Solar Raid Operasyonu'nun yayımlanmasıyla birlikte geliyor. Yaşam kalitesi güncellemeleri arasında; hazırlık aşamasında dost ateşinin kaldırılması, Zofia ve Capitao'nun cihazları için cephane türlerini donatmaya gerek kalmadan değiştirme imkânı, bir bomba alanı işareti güncellemesi ve kontrolcü kullanırken çapraz ilerlemede dron hızının yavaşlamasını engelleyen düzenleme. Son olarak, operatör hızı ve sağlığı arasındaki ilişkiyi yeniden dengelemek için artık tüm operatörler nişan almış vaziyette aynı hızda hareket ediyor olacak.

Bu sezon, ekip rengi özelleştirme seçeneklerini operatör cihazlarına ve Gözlem Araçları'na da sunan yeni bir erişilebilirlik güncellemesi eklendi. Renk tercihleri, cihazların görsellerine yansıtılarak oyuncuların neyin bir takım arkadaşına, neyin bir rakibe ait olduğunu belirlemesine yardımcı oluyor. Gözlem Araçlarını kullanırken LED'ler, artık seçilen takım renkleriyle eşleşerek bir takım arkadaşı mı yoksa rakip tarafından mı kullanıldığını anlamayı sağlıyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 1.05.2024 06:28
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.11.2022 11:02
Bu oyunu hala neden ücretsiz yapmadılar anlamadım, günlük oyuncu sayısıda müthiş düşmüş durumda.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.11.2022 00:42
Singl modu yok ise boş ver gitsin.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Rainbow Six: Siege çapraz platform oluyor
İlginizi Çekebilir