1/2

Rage: Mutant Bash TV

Mahmut Saral 9.08.2011 - 11:58
Kameralar önünde şık bir ölüm oyunu
id Software'ın yeni geliştirdiği FPS oyunu Rage, önümüzdeki yılın eylül ayında PC ve konsollar için raflarda olacak. John Carmack'in yazdığı id Tech 5 motoru, gerçekten çok iyi görünüyor. Özellikle oyunda büyük bir haritanın bulunması, hem iç, hem de dış mekânlarda yer alacak olmamız, çeşitlilik açısında da çok iyi. Ana oyunun çıkmasına daha vakit var. Dolayısıyla onu bir kenara bırakalım ve Apple'ın mobil platformları için geliştirilen Rage'den, daha doğrusu Mutant Bash TV'den bahsedelim.

Little Rage

Rage, geçtiğimiz Quakecon 2010'da gösterildiğinde büyük ilgi görmüştü. Bahsettiğim Rage, PC ve konsollar için hazırlanan değil, iPod Touch, iPad ve iPhone için geliştirilen oyun. Carmack henüz gösterim yapmadan önce, id Tech 5'i iPhone için optimize etmeye çalıştığını söylemiş, başarılı olursa da önce Rage, ardından da Doom'un yeni oyunlarını hazırlayacağını belirtmişti. Quakecon'da görüldü ki, başarmış! Cebinden bir iPhone çıkarmış ve canlı olarak Rage'i oynamıştı. Grafikler gerçekten çok iyiydi ve biz de oynamak için sabırsızlanmıştık. İşte beklenen an geldi ve Rage, satışa sunuldu.


Oyunumuz, iki versiyon olarak satışta; SD ve HD olarak. HD versiyonunun yaklaşık 1.5 GB boyutu var ve SD'ye nazaran daha iyi görselliğe, daha yüksek çözünürlüğe sahip. HD versiyonunu oynamak için iPhone 4 veya iPod Touch 4'e sahip olmanız gerekiyor. SD versiyonu oynamak için ise, en azından iPod Touch 2. jenerasyon cihaza sahip olmalısınız, ki bunda da 3.1 işletim sisteminin olması gerekiyor.

Şov başlıyor

Yapım, ana oyunda da yer alan Mutant Bash TV'ye odaklanmış. 3 güzel bölüm bulunuyor ve her oynadığınızda mutantları alt ederek daha yüksek puanlar almaya çalışıyorsunuz. Bu, aslında bir yarışma. Ne kadar seri düşman öldürür ve ne kadar az hasar alırsanız, size biçilen puan da o kadar artıyor. Zaten Carmack'ın da amacı, bu 3 bölümü oyuncuların en iyi olabileceği seviyeye kadar tekrar tekrar oynaması. Yine de 3 bölümün az olduğunu düşünüyorum, daha fazla olabilirdi. Öte yandan Mutant Bash TV'ye odaklanılması, Rage'in iPhone versiyonunu hikâye dışına itiyor. Oyunun konumunu, Call of Duty'deki Nazi Zombies modu olarak örnekleyebiliriz.