PubG Global Championship Finalleri'nde şampiyon Gen.G

Murat Oktay 25.11.2019 - 09:19
Şampiyon ekip cebinde 2milyon dolarla ayrıldı

24-25 Kasım tarihlerinde Amerika'nın Oakland şehrinde gerçekleştirilen PubG Global Championship 19 tamamlandı. Bizler de firmanın davetlisi olarak bu etkinlikte yerimizi aldık. Öncelikle söylemem gerekiyor ki geçtiğimiz yıl gerçekleşen etkinliğe oranla, bu sene çok daha büyük ve etkili bir organizasyon düzenlenmiş. Maçları takip etmesi, hem daha kolay hem de daha eğlenceli idi. Oldukça zorlu geçen karşılaşmalar sonunda Gen.G, 16 takım arasından sıyrılarak, turnuvayı birinci tamamladı. Kitlesel fonlama ile toplamda 4 milyon dolarlık ödül havuzu bulunan etkinlikte, şampiyonluğu göğüsleyen Gen.G, toplam ödülün yarısı olan 2 milyon dolarlık ödülün de sahibi oldu.

PubG Global Championship Finalleri'nde şampiyon Gen.G

Buraya gelene kadar birçok sürpriz ile geçen ön eleme ve yarı final turlarında gösterilen başarılar (özellikle Faze'in son maçta muhteşem geri dönüşü) finallerin oldukça çekişmeli geçeceğini gösteriyordu. Sonuçta oyuncular bir yıl boyunca bu etkinliğe hazırlanıyor. Finale özel hazırladıkları stratejileri ne kadar iyi ve başarılı olursa, bizlerin de aldığı keyif o kadar üst seviyelerde oluyor.

PubG Global Championship Finalleri'nde şampiyon Gen.G

Paraşütünü açan şampiyon doğmuş

Toplamda iki gün süren PubG Global Championship 19, altısı ilk gün, altısı da ikinci gün olmak üzere toplam 12 karşılaşma yapıldı. Bu karşılaşmaların genelinde ilk sırayı alanlar değişse de her maçta oldukça iyi puan toplamayı sağlayan Gen.G, şampiyon olarak etkinlikten ayrıldı. Ama kişisel olarak belirtmem gerekirse bu turnuvanın kazananı PubG oldu. Neden diye de sorarsanız, bu kadar başarılı bir etkinlik ve keyifli karşılaşmalar ile beni gerçekten kazandılar.

Bir çoğunuzun bildiği üzere PubG Global Championship, her sene dünyanın farklı bir şehrinde düzenleniyor. Geçen sene PubG Global Invitation adı ile Berlin'de düzenlenen etkinliğe, bu sene Oakland ev sahipliği yaptı. 2018'de ülkemizden Oyun Hizmetleri'nin katıldığı turnuvada bu sene ne yazık ki bir Türk takımı yer almadı. Ancak TSM'nin (Team SoloMid) oyuncularından Ömer "IROH" Çakıldeveli ülkemizi temsil etme şansını yakaladı. İlk gün oldukça iyi bir seri yakalayan TSM takımı etkinliği 7. sırada tamamlayarak 80.000 USD'lik ödülün de sahibi oldu.

PubG Global Championship Finalleri'nde şampiyon Gen.G

Turnuvanın birçok favorisi vardı. Özellikle Gen.G, Faze Clan ve Na'Vi gibi takımlar hiç beklenmedik hamleler ile dengeleri sürekli olarak değiştirdi. Ancak favori olarak gösterilmemesine rağmen, sürekli oyunun dengesini değiştiren diğer takımlardan da galip gelenler olunca maçların heyecan seviyesi de sürekli olarak en tepe noktada idi. Salonda izleyici olarak katılanların da bu hamlelere verdiği tepkiler, kesinlikle izlemeye değer bir ortam oluştudu. Benim favorim 4AM ve TSM idi. 4AM oldukça iyi olsa da son maçlara kadar çok varlık gösteremedi. 9. karşılaşmada başlayan çıkışları ile liderlik koltuğuna otursalar da son maçtaki büyük hezimeti sonrası, etkinliğe "5 dakikada 2milyon dolar kaybeden takım" olarak damga vurmalarını sağladı.

PubG Global Championship Finalleri'nde şampiyon Gen.G

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 06:05
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.11.2019 17:24
E bittimi şimdi bu haber? Sıralamadaki diger takımlar, som maçtaki faze geng çekişmesi, patlayan bombalar falan biraz detaylar olsa daha iyi olurdu.
MK Okuru
MK Okuru 27.11.2019 16:17
Bu kadar bilgiliysen zaten kendin takip etmişsindir.Saçma saçma yorumlar ile kirletmeyin siteyi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.11.2019 20:05
Kaos Olsa 1.ydi
MK Okuru
MK Okuru 27.11.2019 00:42
Kanka onlarda oppo reno turnuvasında 7. Oldular :(
MK Okuru
MK Okuru 26.11.2019 20:51
Kaos o seviyelerde bir takım değil
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.11.2019 11:11
Birgün Türk takımlarınında kazanacağına inanıyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
PubG Global Championship Finalleri'nde şampiyon Gen.G
İlginizi Çekebilir