Nintendo, Twitter ile Bağlarını Kesiyor

Murat Olcan 9.05.2024 - 13:00
Nintendo, sosyal medya platformu Twitter ile entegrasyonunu keserek Switch konsollarından içerik paylaşımını sona erdiriyor.

Nintendo, Elon Musk'ın sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) ile entegrasyonunu tamamen sona erdirdiğini duyurdu. Bu kesintiyle birlikte kullanıcılar 10 Haziran'dan itibaren, Nintendo Switch konsollarından doğrudan sosyal medya platformuna içerik gönderemeyecek.

Nintendo Kullanıcıları Artık Twitter Üzerinden Paylaşım Yapamayacak

Nintendo'nun web sitesinde yaptığı açıklamaya göre, Nintendo Switch kullanıcıları, albümlerindeki ekran görüntülerini ve videolarını artık doğrudan X'e paylaşamayacak. Ayrıca, sosyal medya platformu aracılığıyla arkadaşlık istekleri gönderme seçeneği de kaldırılacak. Öte yandan Nintendo, Facebook'a ekran görüntüleri ve videolar göndermenin hâlâ mümkün olduğunu belirtirken, bu özelliğin de ileride kapatılabileceğini ifade etti.

Özellikle Super Smash Bros. Ultimate, Splatoon 3 ve Splatoon 2 gibi oyunlar için de önemli değişiklikler getiriliyor. Smash Ultimate oyuncuları, Nintendo Switch Albümü'nden Smash World'e ekran görüntüsü gönderemeyecek. Benzer şekilde, Splatoon serisi oyuncuları, Splatsville, Inkopolis Plaza veya Inkopolis Square'deki posta kutularından X'e içerik paylaşamayacak.

Nintendo, kullanıcılarına bu kısıtlamaların etkisini azaltmak için içeriklerini kablosuz olarak akıllı cihazlarına veya USB kablosuyla bilgisayarlarına aktarmalarını öneriyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.05.2024 14:20
Kalan Karakter: 300 Gönder
Nintendo, Twitter ile Bağlarını Kesiyor
İlginizi Çekebilir