Nasa'nın yeni teleskobu gezegen ve dünya dışı yaşam avına çıktı

Ahmet Özçilingir 19.04.2018 - 14:43
Tess yeni gezegenler ve dünya dışı yaşamın izlerini arayacak

Son olarak Tesla Roadcoster model aracını, Mars yörüngesine doğru göndererek adından söz ettiren, Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX şirketi, dün akşam saatlerinde başarılı bir fırlatma daha gerçekleştirdi. Nasa'nın Tess adındaki teleskobunu, dünya yörüngesine fırlatan SpaceX'in Falcon 9 roketi, dünyaya geri göndü ve Pasifik denizi üstündeki iniş platformuna başarılı bir şekilde iniş yaptı.

Teknoloji harikası Tess'in binlerce yeni gezegen bulması bekleniyor.

Dünya yörüngesine yerleşecek olan Nasa'nın Tess teleskobu (Transiting Exoplanet Survey Satellite) Güneş sistemi dışındaki sistemleri tarayarak yeni gezegen arayışına girecek. 2009 Yılında fırlatılan Kepler teleskobuna göre teknik olarak daha gelişmiş olan gezegen avcısı teleskop, yeni olası yaşanabilir gezegenler ve dünya dışı yaşamın izlerini keşfetmek için, neredeyse tüm gökyüzünü gözlemleyebilecek dört adet hassas kameraya sahip. Tess'in dünya yörüngesine yerleşmesinin ardından ilk iki yılda görevini tamamlaması ve jupiter'den küçük 2 ila 3 bin gezegen bulması bekleniyor. Önümüzdeki yıllarda da güneş sistemi dışındaki gezegen arayışı devam edecek. Bu kapsamda Şili'de yapımı süren Dev Magellan teleskobu ve 2020'de fırlatılması planlanan James Webb teleskobu projeleri üzerinde halen çalışmalar devam ediyor.

 Yaşanan 3 günlük gecikmenin ardından, dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen Flacon 9 roketi fırlatma ve iniş görüntülerine aşağıdan göz atabilirsiniz.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 18:27
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2018 16:43
Dünyanın anasını ağlattılar, şimdi de kaçacak delik arıyorlar. Empire States sizin
Kalan Karakter: 300 Gönder
Nasa'nın yeni teleskobu gezegen ve dünya dışı yaşam avına çıktı
İlginizi Çekebilir