Microsoft bir dönem Nintendo ve EA firmalarını almaya çalışmış

Ersin Kılıç 7.01.2021 - 11:44
Microsoft, Xbox markasını oluşturmaya çalışırken başta Nintendo ve EA Games olmak üzere birçok firmayı almaya çalışmış.

Microsoft bir dönem oyun dünyasının en güçlü ve büyük firmalarından biri olan Nintendo'yu almaya çalıştığı ortaya çıktı. Bildiğiniz gibi zaman zaman büyük firmaların birleşmesine ya da farklı satın alma haberleri ile karşılaşabiliyoruz. Bu konuda Bioware firmasının EA Games tarafından satın alınması ya da Activision - Blizzard gibi birçok örnek bulunuyor. İşte Microsoft'un benzer, aslında daha büyük bir girişime adım attığını fakat karşılığında beklemediği bir tavırla karşılaştığı ortaya çıktı.

Nintendo bu satın alma girişimine gülerek cevap vermiş

Bloomberg sitesinin haberine göre Microsoft ilk Xbox konsolunu çıkarmadan önce Nintendo başta olmak üzere EA Games, Midway ve Square Enix gibi firmaları satın almak için bazı girişimlerde bulunmuş. Konsol tasarımının ilk ortaya çıktığı dönemlerde bu girişimlerini sürdüren Microsoft, EA Games'ten hayır cevabını aldıktan sonra gözünü Nintendo'ya dikmiş. Xbox markasının 3.parti firma ilişkilerinden sorumlu olan Kevin Bachus, Microsoft'un eski CEO'su Steve Balmer'ın Nintendo ile bir toplantı düzenlediğini ve bu satın alma isteklerini konuştuklarını dile getirmiş. 

Nintendo yetkilileri ise bu teklif karşısında önce şaşırmış sonra kahkahayı basmışlar. Kevin Bachus konuyla ilgili "Sadece kıçlarıyla güldüler. Birilerinin size bir saat boyunca güldüklerini hayal edin. İşte o görüşme tam olarak böyle geçti" açıklamasında bulunmuş. 

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 19.05.2024 08:27
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.01.2021 00:09
Nintendo 100 yıllık şirket ve Japonlar adamlar kendi kültürüne milletine karşı bağlı başkalarına benzemezler dünyayı verseler yinede satmazlardı
Kalan Karakter: 300 Gönder
Naru61
Naru61 8.01.2021 09:37
İyi ki alamamış Nintendo’yu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Microsoft bir dönem Nintendo ve EA firmalarını almaya çalışmış
İlginizi Çekebilir