Mars'ın dolunayı ilk kez görüntülendi

Ahmet Özçilingir 13.05.2019 - 16:25
Mars'ta mehtap keyfi

ABD Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, Mars'ın uydusu Phobos’u ilk kez dolunay formunda görüntülemeyi başardı. 2001 yılından beri kızıl gezegen Mars'ın yörüngesinde bulunan Odyssey aracı, Phobos'u dolunay formunda yakaladı. Odyssey'in kızılötesi kameraları tarafından yakalanan görüntülerde, dolunay ısı dereceleri nedeniyle farklı renklerde görünüyor. Kameralar sayesinde Phobos'un yüzeyindeki ısı farklılıkları da gözlemlenebiliyor. Phonos'un merkezi en sıcak bölgesiyken merkezden dışarı doğru çıkıldıkça sıcaklık düşüyor.

Mars'ın dolunayı ilk kez görüntülendi

Mars'ın dolunayı ilk kez görüntülendi

NASA Mars'ta keşif yapmaya devam ediyor. Aralık ayında Mars'a inen araştırma robotu Insight, Mars'ın yüzeyi ile ilgili bilgi topluyor. Geçtiğimiz haftalarda da Mars'ta tarihte ilk defa bir deprem kayıt altına alınmıştı. Depremin nedeni hala araştırılıyor. 

"InSight, Mars'ın derinliklerini incelemek üzere tasarlanmış bir uzay aracıdır. Lockheed Martin tarafından üretilmiştir ve NASA'ya bağlı Jet Propulsion Laboratory tarafından işletilmektedir. Görev, 5 Mayıs 2018 tarihinde saat 11.05'te (UTC) başlatılmıştır. Atlas V-401 roketiyle fırlatılan InSight, 26 Kasım 2018 tarihinde saat 19:52:59'da (UTC),[5][6][7] Mars'ın Elysium Planitia bölgesine başarılı bir şekilde iniş yapmıştır."

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 01:38
Kalan Karakter: 300 Gönder
Mars'ın dolunayı ilk kez görüntülendi
İlginizi Çekebilir