Logitech G810 Orion Spectrum

Ersin Kılıç 28.03.2016 - 14:43
G serisinin yeni ürünü hangi özelliklere sahip?
Ürünlerinde oyuncu ekipmanlarına büyük bir önem veren Logitech, ürün yelpazesini her geçen gün daha da arttırıyor. Son olarak incelediğimiz G502 Proteus Spectrum bunun en güzel örneklerinden birisi. Zaten bu incelememizde firmanın genişleyen ürün yelpazesinin kullanıcı isteklerine göre nasıl şekillendiğini belirtmiştim. Çünkü Logitech G810 Orion Spectrum'a baktığımızda yine kullanıcı istekleri doğrultusunda şekillenen bir klavye tasarımı görmekteyiz.
Logitech G810 Orion Spectrum
Klavyenin genel tasarımına baktığımızda G910'un izinden gittiğini ama hat ve keskinlik anlamında G410'dan izler taşıdığını söylemek mümkün. Tabi bu klavyede bulunmayan makro tuşları ya da Arx yuvası gibi detaylar bazı özellikleri kısıtlasa da klavyenin çok daha minimal bir yapıya geçmesini sağlamış. Klavyede parmak izini engelleyen mat yüzeyi ve karmaşayı engelleyen bir örgülü kablo düzeneği bulunuyor. G410 modelinde NumLock ve bu kısımda yer alan numara tuşlarına yer vermeyen Logitech, benzer hatları kullandığı G810 modelinde bu kısımlara yer vererek günlük kullanım amaçlarına da odaklanmış. Bu kısma rağmen tasarım anlamında çok fazla boşluk ile karşılaşmıyoruz. Bu da klavyenin taşınabilir olmasını sağlıyor. 1180 kg ağırlığı ile G410 kadar olmasa da taşınabilir bir klavye olduğunu söyleyebiliriz.

Logitech G810 sert hatları ile benzer segmentte yer alan klavye özelliklerine sahip. Demin de söylediğim gibi tuş takımı haricinde ekstra bir çıkıntıya klavye üzerinde yer verilmemiş. Oyun tuşu sayesinde yine ayarladığınız profillere göre oynadığınız oyunlarda diğer tuşlar deaktif oluyor ve yanlış tuşa basma karmaşası ile karşılaşmıyorsunuz. Klasik klavye tuşları ve oyuncu modu için kullandığımız tuş dışında aydınlatma, ses kısma ve medya tuşları bulunuyor. Buradaki medya tuşları sayesinde hem oyunlarda hem de günlük kullanımda video ve müzik dosyalarını rahatlıkla kontrol edebiliyorsunuz.


Bu tuşlar haricinde klavyenin sağ üst köşesine konumlandırılan tekerlek sayesinde ses seviyesini dilediğiniz gibi kolaylıkla ayarlayabiliyorsunuz. Tabi ekstra tuş takımı olmadığı için makro ve atamaları yine yazılım sayesinde gerçekleştirebiliyoruz. Yazılımı kullanarak F tuşlarına dilediğiniz makroyu atayabiliyorsunuz.

G810 görünüşten ziyade performansa odaklanmış bir klavye. Firmanın hemen hemen tüm mekanik klavyelerinde kullandığı Romer-G teknolojisine G810'da da yer verilmiş. Klavye tuşları 70 milyonluk basım süresi ve %25 oranında daha hızlı tepkime süresi ile birlikte klasik tuşlara nazaran %40 oranında daha dayanıklı bir teknolojiyi bizlere sunuyor. Mekanik klavyelerin en büyük problemi olan gürültü oranı özellikle gece kullandığınızda bu klavyede de doğal olarak baş göstermiş.

Logitech G810 Orion Spectrum
Artık standart hale gelen 16.8 milyon renk seçeneğine sahip olan Logitech G810, oyunculara akıllı aydınlatma seçeneği sunuyor. Logitech yazılımı sayesinde diğer ürünlerinizle de senkronlu bir şekilde çalışan bu aydınlatma sisteminde dilediğiniz her türlü ayarlamaları çok net bir şekilde yapabiliyorsunuz.

Sonuç olarak Logitech G810 günlük kullanımın yanı sıra oyuncular için de gerekli özellikleri barındırıyor. Klavyenin tasarım ve özelliklerine baktığımızda G410 ve G910 karışımı olduğunu söylemek mümkün. Eğer yeni bir klavye almayı düşünüyorsanız ve tercihiniz mekanik klavye ise G810'u seçenekleriniz arasına alabilirsiniz. Ayrıca Klavye ile birlikte bedava olarak oyunculara sunulan The Division, G810'u çok daha avantajlı bir seçenek yapıyor.
Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 19:18
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2016 13:05
=) Bizim türk milleti koyun benzine bu kadar para veren bir millet bunlarada verir ben o yüzden arabayı sattım boş masraf türkiyede

Hadi tüm araç sahipleri benzinin fiyatları yüzünden hiç biri benzin almasa ne olur ? fiyatlar dip fiyat olmazsa oyun oynamayı bırakırım.. Topluluk bir millet değiliz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2016 08:48
Cidden bu saçmalıklara para veren var mı diye düşünürdüm. Varmış, saygı duymak gerek tabi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2016 16:36
910 un kırpılmımş versiyonu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2016 14:59
1 tane usb girişi olsa corsair k70 yerine bunu alırdım klavye cok güzel duruyor bence
Kalan Karakter: 300 Gönder
Logitech G810 Orion Spectrum
İlginizi Çekebilir