HyperX Cloud Revolver S

Furkan Sakoğlu 7.08.2017 - 11:40
Hyper X Cloud Revolver S, kullanıcıya ne gibi şeyler sunuyor hep birlikte yakından bakalım
Gelişen oyun sektörü sayesinde PC parçaları ve oyuncu ekipmanlarının ürün gamı gün geçtikçe artmaya başladı. Tabii bunda e-sporun yarattığı etki her şeyden daha büyük. Amatör oyuncuların sevdiği, profesyonellerin kullandığı ürünleri almak istemesi kadar doğal bir şey olamaz. Bu tıpkı, küçük çocukların futbol oynarken, sevdikleri futbolcuların kramponlarını giymek istemesi gibi bir şey. Tabii hal böyle olunca profesyonel ürünlerin fiyatları da otomatik olarak yükselişe geçiyor. Her alanda olan, arz talep meselesi diyebiliriz. Milyonlarca dolarlık sermaye ve yatırımlar sonucunda ortaya çıkan yüksek teknolojili ürünler, tüm oyun ve donanım severleri heyecanlandırabiliyor. İşte şimdi test masamıza konuk olan ürün, keyifli oyun oynamak ve müzik dinlemek isteyenler için geliştirilen, Hyper X Cloud Revolver S, kullanıcıya ne gibi şeyler sunuyor hep birlikte yakından bakalım.

HyperX Cloud Revolver S
Tasarım

HyperX Cloud Revolver S'in agresif bir tasarıma sahip olduğunu belirtelim. Diğer kulaklıkların aksine rahat olduğu kadar sağlam bir görüntü çiziyor. Bu hissi size vermesi çok önemli, çünkü aynı fiyat bandında olan ürünlerin daha düşük malzeme kalitesine sahip oldukları bir gerçek. Metal kafa bandı desteğinin hemen altında, kafanıza taktığınızda otomatik olarak ayarlanan kafa bandı yer alıyor. Bu sayede, şu güne kadar kullandığım kulaklıkların arasında en rahat olan ilk üç kulaklıktan biri diyebilirim. Kulak yastıkları da özel hafızalı köpükten yapıldığı için ağrı ya da acı hissi vermiyor.

Tüm bunların yanında takılıp çıkarılabilen bir mikrofona sahip olması da büyük bir avantaj. Farklı marka ve modellerde, mikrofonu haznesinden çıkarınca zamanla yalama olabiliyor ve sürekli ağzınızın önünde duruyor. Bu tasarımla birlikte ileride olacak aksiliklerin önüne geçilmiş. Öte yandan Revolver S'in, Revolver modeline çok benzer hatlara sahip olduğunu söyleyebiliriz. Aralarındaki en büyük fark, sürücü kontrolcüsünün daha büyük ve geliştirilmiş olmasıyla birlikte kulak yastıklarının bulunduğu dış iskeletteki HyperX amblemi ve buradaki ince detaylar. Önceki sürümde kırmızı olan bu hatlar yeni Revolver ile birlikte beyaza bürünmüş. Açıkçası bu bölümde programlanabilir led aydınlatma olmasını isterdim fakat, performansa herhangi bir katkısı olmayacağı için çok da önemli değil.

HyperX Cloud Revolver S
Performans

HyperX Cloud Revolver S'i neden almalıyız sorusuna verebileceğim en iyi yanıt; dışarıya az ses vermesi , sürücüler arasındaki hissedilebilen fark ve kendisiyle aynı fiyatta ya da çok daha pahalı olan kulaklıklara göre kaliteli sese sahip olması. Zaten oyuncu kulaklıklarından istenilen başlıca özellikler bunlar. Öteki ürünlerde son sese aldığınızda çevrenizde birileri varken rahatsız olabilirler endişesiyle sesi en yüksek seviyeye çıkaramıyorsunuz, fakat Revolver S ile birlikte oyunların ve müziğin tadına rahatlıkla varabiliyorsunuz. Zaten benim en beğendiğim nokta da bu oldu. Sanal 7.1 desteğiyle birlikte oyunlarda ve filmlerde gerçekten kaliteli deneyimler elde edebiliyorsunuz. Ayrıca kulaklıkları neden sanal 7.1 desteği ile geldiğine değinirsek; gerçek 7.1 performansını kaliteli bir biçimde elde etmek istiyorsak, belirli bir mesafe gerekiyor. Yani, kafa üstü kulaklıklarına baktığımızda ise küçücük bir yere, gereğinden ve haddinden fazla sürücü yerleştirmiş oluyoruz. Hal böyle olunca dar alanda gelen bütün sesler kulağımıza çarpıyor ve geri yansıyor. Sonucunda da ses kirliliği oluşuyor ve bu yüzden sanal kulaklıklardaki gibi kristal berraklığında ses veremiyor. İşte hal böyle olunca piyasada pek fazla gerçek 7.1 destekli kulaklık bulunmuyor.

Mikrofon konusunda da, verdiği ses kalitesi kadar başarılı olduğunu belirtelim. Zaten böyle bir ürün satın aldığınızda mikrofonuyla ilgili bir sorunuz bulunmaz. Yüksek seviye bir ekipman olduğu için en iyi bileşenlerle donatılan bir kulaklık. Öte yandan profesyonel oyuncularla geliştirilmiş olması da işin cabası. Kullandığım süre boyunca hiç bir sıkıntıyla karşılaşmadım. Oyun oynadığım çevreden aldığım geri dönüşlere göre, son derece berrak ses verdiğini söyleyebilirim. Bununla birlikte gürültü önleyici olması da performansını ikiye katlayan faktörlerden biri.

Sürücü kontrolcüsü ise rahatlıkla kullanabileceğiniz şekilde sade tasarlanmış. Oyun sırasında her an ses ve mikrofon açıp kapayabilirsiniz. Sürücüler arasında yapacağınız geçişler, tek bir tuş sayesinde yapılıyor. Özellikle, muadillerine göre sürücüler arasında büyük bir fark var ve bunu rahatlıkla hissedebiliyorsunuz. Bu özelliklere en iyi şekilde sahip olmasının nedeni ise içerisinde ses kartı bulundurması. Kontrolcünün sol tarafında bulunan düğmeye bastınız zaman sürüler arasında direk geçiş yapabiliyorsunuz. . Üç adet ön tanımlı ekolayzır ayarı ve aktif modları kolay bir şekilde görebilmek için LED aydınlatmayla gelen kulaklığın rakiplerinin aksine herhangi bir ek yazılım da gerektirmediğini belirteyim.

Sonuç

Özetle, sağlam ve çok yönlü bir ürün olduğunu söyleyebiliriz. Yaklaşık 650 liralık fiyat etiketiyle birlikte 1000 liralık ürünlerin kalitesini sizlere sunuyor. Eğer, kaliteli ses, dayanıklılık, sağlam yapı ve yüksek seviye 7.1 desteği istiyorsanız kesinlikle düşünmeniz gereken bir ürün. 
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 16:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
HyperX Cloud Revolver S
İlginizi Çekebilir