HyperX Cloud Alpha Gold İnceleme

Furkan Sakoğlu 22.10.2019 - 14:15
HyperX'in altın rengi kulaklığına yakından bakıyoruz

HyperX, üst seviye klavyeleri, mouseları ve özellikle de kulaklıkları ile ülkemizde de dahil olmak üzere ciddi bir müşteri kitlesine sahip oldu. Bir oyuncunun ihtiyaç duyabileceği neredeyse her şeyi kullanıcıya sunan HyperX, kulaklık modelleriyle de iddiasını sürdürmeye devam ediyor.

HyperX Cloud Alpha Gold incelemesi

Bugün ise inceleme masamızda HyperX'in Cloud Alpha serisinden Gold modeli bulunuyor. Stereo özellikli HyperX Cloud Alpha Gold tasarımı ve özellikle metal bölümlerdeki altın rengi ile adının hakkını veriyor dışarıdan bakıldığında oldukça şık bir imaj çiziyor. Kulaklığın başlık kısmı da keza altın rengi dikiş detayları ile tasarımı tamamlayan bir etki ortaya koyuyor ki genel görünüşe de olumlu etki sunuyor. Kulaklığın yine başlık kısmında deri içerisine oyulmuş şekilde HyperX logosu yazılmış, bu da oldukça şık gözüküyor.

HyperX Cloud Alpha Gold İnceleme

Kulaklığın ağırlığı ise 336 gram olarak belirtilmiş ve uzun kullanımda oyuncuyu az da olsa yorabiliyor. Kulaklığın sürücülerini taşıyan kısım ise alüminyum malzemeden yapılmış, doğal olarak oldukça uzun ömürlü gözüküyor. Aynı malzemeyi kullanan HyperX Revolver'ı 2 yılı aşkın zamandır kullanan bendeniz, sayısız düşmeden sonra dahi sağlam kaldığını belirtebilirim. Bu da HyperX Cloud Alpha Gold'un da sağlamlığını kanıtlar nitelikte.

HyperX Cloud Alpha Gold kulaklıkları da yumuşacık hafızalı köpükten imal edilmiş, ve gerçekten de kullanım esnasında ne kulağınızı yoruyor ne de terletiyor. Konfor konusunda gerçekten de üst seviye bir deneyim söz konusu diyebiliriz. Kulaklığımızın mikrofonu da keza esnek iskelet üzerine yerleştirilmiş ve gürültü engelleyici özelliği mevcut. Bu durum da Discord veya Skype gibi iletişim uygulamalarında sesinizin karşı tarafa en üst seviye kalitede gitmesine olanak sağlıyor. Yaptığımız testlerde de özellikle arka plan gürültüsünün ciddi manada azaltılabildiğine şahit olduk.

HyperX Cloud Alpha Gold yalnızca tasarım ve konforu ile değil, ses kalitesi tarafında da oldukça iddialı. Özel 50 mm'lik çift odalı sürücüler yardımı ile orta ve yüksek seslerden bas frekanslarını ayırabilen HyperX Cloud Alpha Gold, daha hatasız ve pürüzsüz bir ses deneyimi sunabiliyor. Ayrıca kulaklığın 65 Ohm'luk özdirenci sayesinde yüksek ses alırken seste yırtılmalar veya patlamalar yaşamıyorsunuz.

HyperX Cloud Alpha Gold İnceleme

Kulaklığımız ayrıca 3.5 mm'lik jak ile geliyor ki bu da dilediğiniz neredeyse tüm platformlarda uyumlu çalışmasına olanak sağlıyor. Yani kulaklığı hem PC'de, hem PlayStation'ınınzda hem de Xbox'ınızda kullanabileceğiniz gibi, 3.5 mm jak girişine sahip tüm cihazlarda da uyumla kullanabilirsiniz.

Kulaklığımızın kablosu üzerinde bir de ses açma ve kısmaya yarayan kontrolör bulunuyor. Bu kontrolcü sayesinde PlayStation ve Xbox gibi ses açma kısma ayarının zorlukla yapıldığı platformlarda direk olarak ses yüksekliğini ayarlayabiliyor veya mikrofonu sessize alabiliyorsunuz. Uzun lafın kısası HyperX Cloud Alpha Gold, kaliteli bir kulaklık arayan kullanıcılar için keisnlikle tercih edilebilir bir ürün olmuş. Ülkemizde 600 TL civarında bulunabilen kulaklığı gönül rahatlığı ile tavsiye ediyoruz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 12:50
Kalan Karakter: 300 Gönder
HyperX Cloud Alpha Gold İnceleme
İlginizi Çekebilir