1/3

Hori Real Arcade Pro 4 Kai

Ömer Ünal 18.03.2015 - 11:40
PlayStation 4 için üretilen kaliteli bir arcade stick mercek altında
Geçtiğimiz nesilde Street Fighter IV'ün çıkışı ile birlikte dövüş oyunları tekrar eskisi gibi popüler olmaya başladı. Ardından birçok dövüş oyunu raflardaki yerini aldı. Dövüş oyunlarını atari salonları zamanında oynayanlar oradaki kontrol rahatlığını konsollarında ya da PC'lerinde yaşamak isteyeceklerdir. Bunun için kaliteli bir arcade stick'e yönelmek mantıklı bir seçim olacaktır. Eğer PlayStation 3 için daha önce bir arcade stick almışsanız, maalesef PlayStation 4 için yenisini almak zorundasınız.

Her ne kadar Skullgirls oyununun geliştiricileri eski stick'leri yeni konsollarda çalıştıracak bir yama çıkaracak olsalar da, bu yamayı büyük oyun yapımcılarının kullanmasını beklemek iyimserlik olur. Çünkü oyun yapımcıları yeni konsollar için çoktan lisanslı ürünler çıkarmaya başladılar. Günümüzde bir çok üretici arcade stick üretiyor. Bu yazıda Hori'nin son ürünü olan PS4/3 ve PC uyumlu Sony lisanslı Hori Real Arcade Pro 4 Kai'yi inceleyeceğim.

Hori Real Arcade Pro 4 Kai
Bu ürünleri Türkiye'de bulması zor. Bulunsa da fazla pahalıya satıldığı için öncelikle nasıl alınacağını anlatarak başlayacağım. İncelemesini yazdığım ürün Amazon'da $150 fiyat etiketi ile satılıyor. Stok durumunu takip etmekte fayda var. Ara sıra tükenip geri stoka girebiliyor. Ayrıca ürünü alırken "ships from and sold by Amazon.com" ibaresi ile satılan ürünü aldığınıza dikkat edin. Bu sayede kargo daha ucuz olacak ve gümrük işlemleriniz sizin yerinize halledilecek.

Dikkat etmeniz gereken husus UPS kargodan gelen e-postadaki formu doldurup yine e-posta ile göndermek. Burada kimlik no, kargo takip no, adres, telefon ve kargo içeriği gibi bilgileri girmeniz gerekli. Bu işlemi yaptıktan sonra eğer hızlı kargoyu seçmişseniz benim gibi, ürün elinize yaklaşık 4 günde ulaşıyor. Her şey dahil $211 kadar tutuyor. Amazon'un ürün gönderimi gerçekten çok iyi, ürün kutusunu başka bir kutunun içine koyarak hiçbir hasar görmeden elinize geçiyor.

Hori Real Arcade Pro 4 Kai

Tasarım


Hori Real Arcade Pro 4 Kai, tasarım olarak Hori'nin bundan önce çıkardığı modellere benziyor. Bu modelde siyah ve gri renkler kullanılmış. Gayet sade ve şık görünüyor. Kasa genel olarak plastikten yapılmış. Alt kısım ve kol ile düğmelerin bulunduğu kısım metal. Ne kadar plastikten yapılmış olsa da ele alındığında kalitesizlik hissi vermiyor. Kasada ön tarafta bir girinti bulunuyor. Bu sayede rafta dururken kolayca elinize alabilirsiniz, ayrıca yan taraflarda da tutulabilecek kısımları mevcut. Bu son modelin tasarımındaki en iyi geliştirme bence kol ve düğme mesafesinin artırılmış olması, önceki modellerde gerçekten biraz fazla yakınlardı. Elinize aldığınızda ağırlığı da gayet iyi, elimdeki Madcatz Super Street Fighter 4 TES model arcade stick'e yakın ağırlığı var. Belki az daha hafif.

Madcatz Super Street Fighter 4 TE S ve DS4 ile karşılaştırması:

Hori Real Arcade Pro 4 Kai
Tasarımdaki bir diğer değişiklik kontrol panelinin üst kısım yerine yan tarafa alınması olmuş. Bu sayede hem ürün daha sade görünüyor hem de yanlışlıkla her hangi bir düğmeye basmanın önüne geçilmiş. Öndeki son iki düğme ve options/start düğmesi de yan panelden kapatılabiliyor. Bu da önemli maçlarınızda hata ile yapılan hareketlerin önüne geçiyor. Yan panelde Share, L3, R3, PS, Turbo, A-off A-on (son iki düğme ve options düğmesine iptal etmeye ya da 3 düğmeye kadar başka herhangi düğme atamaya yarıyor). PS4-3 geçiş, kol için yön tuşu veya sol analog ya da sağ analog ayarlama ve 5-12-20 olarak turbo hız ayarı düğmeleri bulunuyor.