Hayran yapımı mod klasik Quake ve Half Life'ı birleştiriyor

Mehmet Atilla Turan 9.10.2018 - 19:07
Sonunda olan oldu...

Birkaç gün önceki haberimizde, Half Life'ın hayran yapımı modu olan Black Mesa'nın GoldSRC motoruna uyarlandığını belirtmiştik. Bu seferki hareket ise klasik Quake hayranlarından ve zor oyunları sevenlerden geldi. Quake tarzındaki haritaları'i GoldSRC motoruna taşıyan Halfquake adlı mod, hem sabrınızı hem de becerinizi sınayacak.

Buram buram Quake koktu...

Mod yapımcısı Philipp Lenner, geçmişte çıkardığı Halfquake modlarını bir pakette topladı ve "Halfquake: Trilogy" modunu Steam platformunda oyunculara sundu. Paketin içinde Halfquake (2001), Halfquake Amen (2002) ve Halfquake: Sunrise (2010) modlarını içeriyor. Yaklaşık 15 saatlik bir içeriğe sahip olan Halfquake Trilogy paketinde, yüzlerce ölümcül tuzak, kırktan fazla kulak ürperten şarkı, onlarca ses aktörünün çalışmaları, bolca çözülmesi gereken bulmaca ve meşhur "Easter Egg"ler ile dolu. Modun en iyi taraflarından birisi ise tabii ki ücretsiz olması.

Her bölüm başında özel bir silah verilen Halfquake modunda asıl önemli olan bulmacaları çözmek, el becerilerinize güvenme, bolcak "CrouchJump" kullanmak ve tabii ki ölmemek geliyor. Ücretsiz olan Halfquake Trilogy'e buradan ulaşabilir ve aşağıda bulunan videoda ise yapımın bizlere neler sunduğunu görebiliriz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2024 11:37
Kalan Karakter: 300 Gönder
Hayran yapımı mod sayesinde iki klasik oyun birleştiriliyor
İlginizi Çekebilir