GLOBAL GAME JAM TÜRKİYE BAŞLADI!

Merlinin Kazanı 3.06.2010 - 12:31
Tüm dünyada 14 farklı saat dil
Tüm dünyada 14 farklı saat dilimi, 23 farklı şehir ve 52 farklı merkezde eş zamanlı oyun geliştirme etkinlikleri gerçekleştirilmesi için düzenlenen Global Game Jam Ankara’da açılış ve tanıtım oturumları ile başladı. ODTÜ Rektör Yardımcısı Sn. Tuncay Birand açılışta yaptığı konuşmada teknoloji alanlarındaki atılımların giderek hız kazandığından, ODTÜ tarafından yaratıcılığın ve yenilikçiliğin desteklemesinin önemsenmesinden ve METUTECH-ATOM’un oyun ve animasyon alanlarında göstermekte olduğu başarılardan bahsederek Global Game Jam etkinliğinin gerek oyun geliştirme alanları gerekse ODTÜ için önemli bir etkinlik olduğunu vurguladı.


Teknokent Genel Müdürü Sn. Mustafa Kızıltaş da konuşmasında METUTECH-ATOM’un kuruluşundan beri geçirdiği süreci, hedeflerini ve çalışmalarını katılımcılara aktardı. Global Game Jam etkinliği ile ilgili bilgiler veren ve etkinlik tanıtımını yapan GGJ Koordinatörü Elif Buğdaycıoğlu’nun konuşması ardından Oyun Geliştirme Konuşmaları’na geçildi. Öncelikle Ceidot oyun yapımcısı ve oyun tasarımcısı Erkan Bayol konuşmasını gerçekleştirerek katılımcılara oyun geliştirme sürecinin zorluklarını ve sektör deneyimlerini aktardı. Ardından, tüm Global Game Jam merkezleri için kaydedilen Kyle Gabler konuşması yayınlandı. World of Goo oyununun yaratıcısı olan Kyle Gabler, konuşmasında 48 saat içinde nasıl oyun geliştirilebileceğini, hangi oyun özelliklerine ve geliştirme aşamalarına dikkat edilmesi gerektiğini ve Global Game Jam’in en büyük özelliklerinden biri olan eğlence faktörünün unutulmaması gerektiğini vurguladı.


Global Game Jam Ankara merkezi için özel olarak kayıtlı konuşmasını yapan ve Byzantine oyununun yapımcısı olmasının yanısıra dünyanın önemli oyun geliştiricileri arasında yer alan Don Daglow ise genel olarak oyun geliştirmede farklı bakış açılarının öneminden, Türkiye ile ilgili oyun geliştirme alanı izlenimlerinden, Byzantine oyunu yapım sürecinden bahsetti ve Türk oyun geliştiricilerine tavsiyeler verdi.


Turkcell oturumları ile sürdürülen Global Game Jam kapsamında Turkcell tarafından oyun geliştirme ve yayınlama sistemleri üzerine bir sunum yapılmasının ardından Turkcell ve çözüm ortakları tarafından yapılan sunumlar izlendi.


15:45 itibariyle Tanışma ve Kaynaşma Oturumu’na geçilerek Global Game Jam için belirlenen ilk gün oturumları tamamlanmış oldu.
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 18.05.2024 20:09
Kalan Karakter: 300 Gönder
GLOBAL GAME JAM TÜRKİYE BAŞLADI!
İlginizi Çekebilir