DotA 2 Oyun Turnuvası ile gümbür gümbür

Merlinin Kazanı 24.10.2013 - 10:00
Turkcell Superonline'nın katkılarıyla
Bazılarını oyun oynamanın ciddi bir iş olduğuna ikna etmek pek kolay değil. Halbuki oyun sektörüne ilişkin rakamlar uzun süredir dikkate değer bir sektörün varlığına işaret ediyor. Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu (TÜDOF) raporuna göre, dünyada 1 milyarın üzerinde insan dijital oyun oynuyor ve sektör büyüklüğü 75 milyar dolar olarak tahmin ediliyor. Türkiye’deki oyuncu sayısı ise 22 milyon olarak hesaplanıyor.

Oyun oynamanın ciddiyetine inanmak için ille de soğuk rakamlara ihtiyaç duymayanlar için geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen DotA 2 Oyun Turnuvası finalini ziyaret etmiş olmak da yeterli olacaktır. DotA 2 malum çevrimiçi çok oyunculu savaş arenası türü oyunların ilk örneği ama popülaritesini hala koruyor. Turnuvaya gösterilen ilgi de bunu gösteriyor.

DotA 2 Oyun Turnuvası ile gümbür gümbür
Oyun işinin ciddiyeti Türkiye’de büyük şirketlerin de dikkatinden kaçmıyor. Türkiye’nin yenilikçi telekom operatörlerinden Turkcell Superonline, Merlin’in Kazanı tarafından gerçekleştirilen DotA 2 Oyun Turnuvası’nın ana sponsorluğunu üstlenmiş. Turnuvanın büyük finali Turkcell Superonline’ın İstanbul’daki genel merkezinde düzenlendi. DotA 2 mücadelesine katılmak için Türkiye’nin dört bir yanından 400’e yakın takım başvuruda bulunmuş. Bu takımlardan 256’sı arasında online olarak yapılan ve 1000 saati aşkın bir zamana yayılan 240 eleme maçının ardından tüm rakiplerini eleyen 8 takım büyük finallerde oyun konusundaki hünerlerini sergiledi.

Finallerin gerçekleştirildiği haftasonu orada olanların dikkatini çeken en önemli şeylerden biri ortamın bir oyun turnuvasına yakışır rahatlıkta tasarlanmış olmasıydı. Oyundaki mücadelelerin yansıtıldığı büyük bir ekran ile onun hemen önünde iki yana yerleşmiş oyuncuların karşısında büyük yer minderlerinde kimi uzanmış, kimi bağdaş kurmuş bir şekilde oyunun heyecanını yakından takip eden izleyiciler yer alıyordu. Maçların sürdüğü salonun hemen yanındaki fuaye alanında ise izleyiciler için çeşitli oyun alanları oluşturulmuştu. Hız, çeviklik ve dikkatin büyük önem taşıdığı DotA 2’nin eleme turları sırasında herkesin oyuncuların dikkatini dağıtmamak için gösterdiği özen de dikkate değerdi.

DotA 2 Oyun Turnuvası ile gümbür gümbür
Büyük finalde VG, BFTurK, Imba, ZONE, HWA, em, ANT ve BMT takımları yarıştı. Bu takımlar arasındaki maçları 550 bin kişi online olarak takip etti. Finalin ilk günü dört takım daha elendi ve şampiyonların belirlendiği son gün en heyecanlı maçlara sahne oldu. Turnuvanın başarısı son ikiye kalan ANT ve BFTurK arasındaki mücadelede kendini gösterdi. Gerçekten de hak edenlerin kazandığını gördük. ANT takımı başlangıçta BFTurK karşısında 2-0 yenik duruma düşmüşken, sonraki 3 maçı birden kazanarak şampiyonluğu elde etti. Finaller geç saatlere kadar sürse de heyecan o kadar yüksekti ki, gerçek oyunseverler mekanı bir türlü terk edemedi. 

DotA 2 Oyun Turnuvası ile gümbür gümbür
Bu arada oyun turnuvasına büyük renk katan diğer bir etkinlik olan Cosplay yarışmasından da bahsetmeden geçmek olmaz. Cosplay yarışmasının final anına kadar salonda gezinen anime, oyun ve fantastik film karakterleri orada bulunanların ilgi odağı oldu. Her biri üzerinde düşünülmüş ve emek harcanmış kostümlere sahip 10 yarışmacının yer aldığı finalde kazanan DotA 2 kahramanlarından Death Prophet kostümüyle Gül Melis Taze oldu. Diğer başarılı kostümlerden bazıları Yüzüklerin Efendisi romanında Sauron’un şeytani hizmetkarları olan Nazgul, seri katil dizi karakteri Dexter Morgan ve DotA 2 karakterlerinden Crystal Maiden idi.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 16:03
Kalan Karakter: 300 Gönder
DotA 2 Oyun Turnuvası ile gümbür gümbür
İlginizi Çekebilir