Crazy Taxi Reboot AAA Kalitesinde Bir Oyun Olacak

Tunay Şahin 19.02.2024 - 16:21
Sega, Sapporo Stüdyosu liderliğinde Crazy Taxi'nin modern bir yorumunu sunacak olan AAA kalitesinde bir reboot hazırlıyor.

Sega, oyun dünyasına bomba gibi düşecek bir haberle karşımızda: yakında çıkacak olan Crazy Taxi reboot'u için yüksek beklentiler içinde. Bu yeniden yapılandırma, şirketin geçmişteki klasiklerinden biri olan Crazy Taxi'nin modern bir yorumu olarak planlanıyor ve Sega, bu projenin triple-A kalitesinde olacağının altını çiziyor.

Sega, Crazy Taxi Reboot Üzerinde Çalışıyor

Crazy Taxi'nin yeniden canlandırılması, Sega'nın Aralık 2021'de kurduğu ve birden fazla oyun projesine öncülük eden Sapporo Stüdyosu tarafından gerçekleştiriliyor. Japan Times'ta yer alan bir makalede Sega'nın üst düzey yöneticisi ve Sapporo Studio'nun başkanı Takaya Segawa, stüdyonun rolleri ve hedefleri hakkında bilgi verdi. Segawa, "Phantasy Star Online 2: New Genesis" ve "Hatsune Miku: Colorful Stage" gibi projelerde Tokyo ve diğer uluslararası üslerle iş birliği içinde olduklarını belirtti. Ayrıca, "Crazy Taxi gibi triple-A oyunların yapımında da yer alıyoruz" dedi ve stüdyonun gelecekte kendi başına oyun geliştirmeyi planladığını ifade etti.

Sega, Crazy Taxi Reboot Üzerinde Çalışıyor

Crazy Taxi serisinin yanı sıra Sega, Jet Set Radio, Streets of Rage, Golden Axe ve Shinobi gibi seriler için de yeni oyunlar planlıyor. Ancak bu projeler için ayrılan bütçe miktarı henüz açıklanmadı. Crazy Taxi'nin orijinal versiyonu, 1999 yılında orta derecede başarılı bir arcade oyunu olarak piyasaya sürülmüş ve 2000 yılında Dreamcast için yapılan ev versiyonuyla büyük popülerlik kazanmıştı. Oyun, Amerika Birleşik Devletleri'nde Dreamcast sisteminde en çok satan üçüncü oyun olma başarısını elde etti. Seri, birkaç devam oyunu ve spin-off'a ilham kaynağı oldu, ancak "Crazy Taxi 3: High Roller" 22 yıl önce Xbox için çıktıktan sonra seride yeni bir ana giriş yapılmadı.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2024 15:24
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.02.2024 16:26
Arcade bir oyun için boşa harcanılan bir efor. AA kalitesinde olsa yeter.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Crazy Taxi Reboot AAA Olacak
İlginizi Çekebilir