1/5

Bir DotA2 macerası - ProVG turnuva maçlarının detayları

Kudret Coruk 30.09.2013 - 10:33
Küllerinden doğan şampiyon
Turkcell Superonline ve Merlin’in Kazanı sponsorluğunda gerçekleşen ProVG Türkiye DotA 2 Şampiyonası sona erdi. Takımlar nasıl mücadele etti. Şimdiye kadar sizlere turnuvadan çok organizasyonla ilgili görüntüler ve videolar yayınladık peki ama bu 22 günlük periyotta maçlar adına neler yaşandı? Turnuvanın anlatıcılarından birisi olan ben Kudret Coruk, grup elemeleri ve 21-22 Eylül tarihlerinde yapılan final maçlarında neler yaşandığını anlatacağım. Lakin organizasyondan derlediğimiz görüntülere de yazıda yer vermek istiyorum.


Dota 2 turnuvasını kayıtlarını açtığımızda büyük bir ilginin olacağını bekliyorduk. Fakat 256 takımlık bir ilginin olacağını açıkcası biz de tahmin etmedik. Öyle ki 256 takımlık kayıtları kapattığımızda hala kayıt olmak için başvuran takımlar vardı. Kayıtların kapanması ile birlikte 1 Eylül’de turnuvanın ilk eleme turu başladı. 256 Takımın kıyasıya mücadelesine tanık olan elemelerin ilk aşaması sürprizlere de tanık oldu elbette. Elemelerin 3. turunda turnuvanın favori takımları arasında kendini göstermesi beklenen Try Hard Takımı ileride adından daha da söz ettirecek olan Imba Gaming’e kaybederek turnuvaya veda etti.

Elemelerin ilk 3 turu bittikten sonra finaller öncesi grup aşamasına gelinmişti. Herkes kiminle rakip olacağını merak ediyordu. Bu kadar büyük bir turnuvada güçlü bir takımla eşleşip gruplarda elenmek istemiyordu kimse elbetteki. BFTurK ve ANT’nin 1. torbadan girdiği grup kuralarında HWA , ZONE, tm ve em 2. torbadan giriş yaptı.

Bir DotA2 macerası - ProVG turnuva maçlarının detayları
Büyük çekişmelere sahne olan elemelerin son ayağında yine sürprizler yaşanmaya devam ediyordu. A Grubu ANT, DP ve VG takımlarının büyük çekişmesine sahne oldu. VG sürpriz bir şekilde 6’da 6 yaparken grupta favori olarak yer alan ANT neredeyse gruptan çıkamıyordu. Ümitlerini son maça saklayan ANT takımı PoZ takımını 2-0 ile geçerek DP ile Tie-Break maçı oynadı. DP’ye karşı da kazanmayı bilen ANT Takımı ile VG Takımı gruptan yükselen ilk iki ekip oldu.

B Grubunda BFTurK beklendiği üzere kimseyi şaşırtmadı ve grupta 6’da 6 yaparak finallere grup birincisi olarak yükseldi. Peki grubun ikincisi kim olacaktı? IPM ve BMT takımlarının mücadelesine sahne olan B Grubu’nun ikinci takımını yine bir Tie-Break maçı belirledi ve BMT takımı IPM’i yenerek finallere yükselmeye hak kazandı.

C Grubu ölüm grubu olarak adlandırılıyordu. Sürpriz yaparak yükselen Imba takımı, HWA ve TM takımlarıyla aynı gruba düşmüştü. HWA takımının uzun süreli oyundan kopukluğu yüzünden diğer takımların kendilerine güveni biraz daha fazla gözüküyordu. Son grup maçlarına girilirken HWA , Imba ve TM hala gruptan çıkma ümidi ve grup 1.’liği için savaşıyordu.  Grubun son maçında Imba, Try Hard’a karşı gerçekleştirdiği sürprizi tecrübeli HWA Takımını 2-0 yenerek devam ettirdi ve C grubunu birinci sırada bitirerek finallere 1. torbadan girmeye hak kazandı. İkinci sırada ise 1.’liği Imba’ya kaptıran HWA Gaming bulunuyordu.

D grubu da C grubu gibi birbirine denk takımların mücadele ettiği zorlu bir gruptu. Yine son haftaya kadar grup 1.’si ve 2.’si belli değildi ve her şey son hafta belli olacaktı. Zone’un son hafta aOp takımını 2-0 yenmesiyle rahat nefes alan  em takımı SS takımını 2-0 ile geçerek finallere yükselen ikinci takım oldu.