ASUS VivoBook 15 VS ASUS ZenBook 15

Ahmet Özçilingir 28.12.2019 - 14:42
İki bilgisayarı değerlendirdik

Diz üstü bilgisayar pazarının en köklü isimlerinden olan Asus, her kullanıcıya uygun ürün segmentiyle sektörün önde gelen firmalarından bir olmaya devam ediyor. Taşınabilir bilgisayar pazarında en çok satan ürünlerin altında imzası bulunan Asus'ta her bütçeye ve kullanıcı tercihine uygun diz üstü bilgisayar bulmak mümkün. Bu incelememizde Asus'un çok tercih edilen iki diz üstü bilgisayarını masaya yatıracağız. ASUS VivoBook 15 X510QR model diz üstü bilgisayar ile ASUS ZenBook 15 UX534FTC model diz üstü bilgisayarın dikkat çeken özelliklerini, ele alacağız. 

Bilgisayar alırken dikkat etmemiz gereken en önemli unsur, sadece bütçemize uygun olan bilgisayarı almak değil, ihtiyaçlarımızı da en iyi karşılayacak modeli almaktır. Hem bütçeye uygun hem de ihtiyaçları karşılayacak bir model belirlemek, oldukça uzun bir araştırma süreci anlamına da geliyor. Bu süreci biraz kısaltmak için ASUS ZenBook 15 UX534FTC ile ASUS VivoBook 15 X510QR diz üstü bilgisayar modellerine bir göz atalım.

ASUS ZenBook 15 UX534FTC

Zarif tasarımıyla oldukça şık bir görünüm sunan ZenBook 15 ultra kompakt, ultra hafif gövdesiyle yeni bir tasarım yaklaşımını yansıtıyor. Dört taraflı NanoEdge ekrana sahip ZenBook 15, dünyanın en küçük 15" dizüstü bilgisayarlarından biri olma özelliğini de taşıyor.

ASUS VivoBook 15 VS ASUS ZenBook 15

ASUS ZenBook 15 UX534FTC 18.9 mm ince kasası ve 1,65 kg lık ağırlığıyla oldukça hafif. Özellikle diz üstü bilgisayar tercihinde hafiflik kriterini ilk sıralara yerleştiren kullanıcılar için kompakt boyutuyla gerçekten kullanışlı bir ürün olarak öne çıkıyor. 15  inç FHD ekrana sahip Zenbook 15'in ekran gövde oranı %92 ve çerçeve kalınlığı ise sadece 2.9 mm. Geniş görüş teknolojisine sahip bu ekranda film dizi gibi multimedya kullanımı da oldukça iyi bir performans veriyor. Bozulmadan yüksek ses sağlayan akıllı amplifikatör teknolojisi dahil, üstün donanımdan oluşan özel sistem ve akıllıca tasarlanmış bir yazılım ZenBook 13'ün size en üst düzeyde ses deneyimi sunmasını sağlıyor. Bu da mult,medya deneyimine önemli katkı sağlıyor. 

ASUS ZenBook 15 multimedya deneyimi yönünden dikkat çekiyor. ScreenPad 2.0, 5.65 inçlik dokunmatik ekranda birçok uygulama çok rahat çalışıyor. Yeni optimize edilmiş ScreenPad deneyimi, Evernote ve Spotify gibi en sevdiğiniz uygulamaları ikinci bir ekranda kolayca çalıştırmanızı sağlıyor. 

ASUS VivoBook 15 VS ASUS ZenBook 15

ZenBook 15, klavyeyi otomatik olarak en konforlu yazma konumuna göre dizayn edilmiş, ErgoLift menteşeye sahiptir. ErgoLift menteşe tasarımı, soğutma ve ses performansını da önemli katkı yapıyor. Klavye kullanımındaki bu rahatlık; bilgisayarı daha çok iş ortamında kullanacak, mail gönderecek ya da metin belgesi veya tablolar üzerinde çalışacak kullanıcılar için de ön plana çıkarıyor. Hızlı ve aydınlatmalı klavye ve tuş takımı da çalışma performansına olmulu katkı sağlıyor.

ASUS VivoBook 15 VS ASUS ZenBook 15

ASUS ZenBook 15 UX534FTC'te 10. nesil i7 4,9 GHz' kadar turbo boost işlemci yer alıyor. GTX1650 Max-Q 16 GB ram ve 1 TB'a kadar depolama alanı bulunan ASUS ZenBook 15 UX534FTC'ın işlem performansının da oldukça iyi olduğunu söyleyebiliriz. 

ASUS VivoBook 15 VS ASUS ZenBook 15

Zarif tasarımı ve hafif kasası ile dikkat çeken ASUS ZenBook 15 mutimedya ve iş deneyimi anlamında gerçekten öne çıkan bir ürün. Ofis, internet işleri ve film dizi gibi multimedya deneyiminde öne çıkan bir ürün.

 ASUS VivoBook 15 X510QR

ASUS VivoBook 15 X510QR estetik görünüş ve performansı birleştiren bir ürün olarak karşımıza çıkıyor. 16 GB'a kadar DDR4 RAM ve AMD Radeon 535 Ekran kartı seçeneği ile karşımıza çıkan üründe A12 işlemci yer alıyor.  2 TB HDD ve 512 GB SSD depolama alanına kadar seçeneklerin yer aldığı ASUS VivoBook 15 X510QR ASUS Tru2Life Video teknolojisi sayesinde ekran teknolojisi ile de öne çıkıyor. 

ASUS VivoBook 15 VS ASUS ZenBook 15

ASUS VivoBook 15 da yine hafifliğiyle dikkat çeken bir ürün. Sadece 1.5 kg ağırlığında ve 19.4 mm ince profili ile hafiflik ve zarif tasarım arayan kullanıcılar için yine dikkat çeken bir ürün.

15,6 inçlik bir Full HD ekran 14 inçlik bir çerçeve boyutun sığıyor. %80 ekran gövde oranına sahip VivoBook 15 böylece daha daha fazla ekran alanı da sunuyor. Bilgisayarımızda SSD yüksek hızlı depolama donanımının yer alması işlem tarafında hız arayan kullanıcılar için büyük bir avantaj sağlıyor. SSD tercihinin bilgisayar açılış hızına büyük bir katkı yaptığını ve bekleme süresini neredeyse sıfıra indirdiğini söyleyebiliriz. USB Type-C bağlantı noktası, cihazlarınızın çok daha hızlı ve kolay şekilde kullanılmasını sağlıyor .

ASUS VivoBook 15 VS ASUS ZenBook 15

USB Type-C, USB 2.0 bağlantılardan 10 kat daha hızlı olan 5 Gbps'e kadar veri aktarım hızları sağladığı için harici disklerden ve usb belleklerden veri aktarmak oldukça kısa bir sürede gerçekleşiyor.ASUS Splendid teknolojisi ile doygun ekran parlaklığı ve gerçeğe yakın renkler sunan Viabook 15'te gürültü engelleyici Asus Sonic Master teknolojisi ile de başarılı bir ses deneyimi sunuyor. ASUS IceCool teknolojisi, ortalama yüzey sıcaklığını 36°C'nin altında vücut sıcaklığından düşük tutan verimli bir soğutma sistemi oluşturmak için akıllı fan kontrolü, ince ısı boruları ve akıllı tasarım kullanıyor. Hızlı şarj olan bataryası sayesinde 49 dakikada yüzde 60 şarj etmek mümkün. 

ASUS VivoBook 15 VS ASUS ZenBook 15

ASUS ZenBook 15 zarif tasarımı ve ince yapısı ve ergonomik klavyesi ile öne çıkarken ofis ve iş ortamında gerçekten yüksek perfomans sunuyor. Multimedya deneyiminde yüksek kalite arayan kullanıcılar için tavsiye edebileceğimiz bir ürün. 

ASUS VivoBook 15 X510QR ise özellikle SSD depolama alanı ile açılış ve kapanış hızı konusunda fark yaratıyor. Oldukça hafif ve zarif görünen bilgisayarda USB Type-C bağlantı noktası, aktarma hızını oldukça artırırken yüksek şarj seçeneği sunan batarya sayesinde ASUS VivoBook 15'u  49 dakikada yüzde 60 şarj etmek mümkün oluyor. 

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 02:43
Kalan Karakter: 300 Gönder
ASUS VivoBook 15 VS ASUS ZenBook 15
İlginizi Çekebilir