Asus, Computex fuarında yeni ürünlerini tanıttı

Ersin Kılıç 27.05.2019 - 15:27
Zenbook ailesi genişliyor

Asus, Computex Taipei 2019 Fuarı’nda en son teknolojiye sahip yeni modelleri Yeni ZenBook, Zenbook Pro Duo ile VivoBook S14 ve S15’i tanıttı.

ZenBook Pro Duo (UX581) ve ScreenPad Plus 2.0

ASUS yöneticileri, yeni Zenbook Pro Duo’yu "Sınırsız yaratıcılık olanakları için 4K UHD OLED ekrana ve ikinci dokunmatik 4K ScreenPad Plus ekrana sahip, 14" kasa boyutunda 15,6" bir çığır açan dizüstü bilgisayar olarak tanımlıyor.

Asus, Computex fuarında yeni ürünlerini tanıttı

Yapılan açıklamaya göre; ScreenPad Plus, içerik geliştiricileri için üretkenliği artıran ve iş akışlarına kolay adapte olarak çoklu görevlere izin veren bir çok yaratıcı olanak sunuyor. Ana ekranla entegre olarak çalışan bu inovatif ekranın, son kullanıcı tarafından çok yeni ve verimli bir teknoloji olarak düşünülmesi gerektiğini belirten ASUS yetkilileri ayrıca yerleşik ScreenXpert yazılımının da kullanıcıların ScreenPad Plus'ın verimlilik avantajlarından kolayca yararlanmasını sağlayan çok çeşitli yardımcı programlar içeren bir destek programı olduğunun altını çizdi.

Yaratıcılık için yüksek performans mottosuyla yola çıktıklarını belirten şirket, 1 GB PCIe® 3.0 x4 SSD tarafından sağlanan ultra hızlı depolama ile 32 GB RAM ve NVIDIA® GeForce RTX ™ 2060 GPU ile birleştirilmiş 9. Nesil Intel® Core ™ işlemciler ile gelen cihazın son kullanıcının en üst düzey performans talebine rahatlıkla cevap verebileceğine vurgu yapıyor.

ZenBook Pro Duo için nefes kesici görsellere sahip çarpıcı bir 4K UHD (3840 x 2160) OLED dokunmatik ekran tanımlaması yapan yetkililer, cihazın 4K (3840 x 1100) ScreenPad Plus ve ASUS NumberPad için çift işlevli dokunmatik yüzeye sahip olduğunu vurguladı. Ekranın, sürükleyici görseller için ultra ince çerçevelere ve ultra kompakt bir form faktörüne sahip olduğu belirtilirken, çerçevesiz dört taraflı bir ASUS NanoEdge tasarımının da bu cihazda fark yaratan diğer bir nokta olduğunun altı çizildi.

Yeni VivoBook S14 ve S15

ASUS,  yenilikçi ScreenPad ™ 2.0 ikinci ekrana ve beş sıradışı color-blocking özelliğine sahip ultra-taşınabilir VivoBook S14 (S431 / S432) ve VivoBook S15 (S531 / S532) modellerini de Computex 2019 kapsamında gerçekleştirilen basın etkinliğinde tanıttı. 

Asus yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, yeni VivoBook S14 ve S15  dizüstü bilgisayarlar, daha kompakt boyutlar sunarken yeni çerçevesiz dört taraflı NanoEdge ekran tasarımı ile % 88'e varan ekran / gövde oranı sayesinde maksimum tatmin sağlayan bir görüntüleme deneyimi sunuyor. 

Asus, Computex fuarında yeni ürünlerini tanıttı

Intel® Core ™ i7’ve NVIDIA® GeForce® MX250 ayrık grafik kartı  tarafından desteklenen seri ayrıca 1 TB PCIe® SSD'ye sahip ve bununla birlikte yeni Vivobook serisi kızılötesi (IR) kamera ve Wi Fi 6 (802.11ax) içeren ilk VivoBook olduğu belirtildi.

Asus, VivoBook S14 ve VivoBook S15 ile üretkenliği artıran ve dizüstü bilgisayar deneyimini geliştiren yenilikçi ikincil ekranın en son sürümü olan ASUS ScreenPad 2.0'ı içeren serinin ilk temsilcisi olduğunu açıkladı. Yeni ScreenXpert yazılımıyla desteklenen ScreenPad 2.0’in birçok yeni özellik eklenen 5.65 inçlik daha büyük bir dokunmatik ekrana sahip olduğunu eklerken, bu etkileşimli ikincil ekranın daha verimli bir iş akışına imkan vererek verimliliği artırdığını ve bunu da ayrıca kullanışlı ASUS yardımcı programlarıyla desteklediğini açıkladı. Geliştiriciler, yazılımlarını ve ScreenPad için kullanıcı deneyimlerini optimize etmek için ASUS API'yi de kullanacağı gibi, yeni donanım  öncekinden daha fazla enerji tasarrufu sağlayarak 2,5 kat daha uzun pil ömrü sunacağı belirtildi.

Çerçevesiz dört taraflı NanoEdge ekrana sahip VivoBook S14 ve VivoBook S15, iş veya oyun deneyiminde daha sürükleyici görseller için 5,2 mm'ye kadar ince çerçevelere ve % 88 ekran / gövde oranı sunduğu belirtildi. ErgoLift menteşe, klavyeyi 3,5 ° 'ye kadar eğerek kullanıcılara daha konforlu bir yazma deneyimi sunarken, tek parça  yapısıyla çok daha dayanıklı bir menteşe sistemine sahip olduğu belirtildi.

Intel destekli Wi¬ Fi 6 (802.11ax), Wi-Fi 5'ten (802.11ac) 3 kat daha hızlı süper hızlı ağ hızı, 4 kat daha fazla ağ kapasitesi ve büyük 4K video aktarım sürelerini kısaltmak için% 75 daha düşük gecikme süresi sunduğu belirtildi. Gelişmiş biyometreler Windows Hello ile sorunsuz çalışırken, kullanıcıların dizüstü bilgisayarlarını açmalarını basit bir görünümle giriş yapmalarına olanak tanıdığı belirtildi. Ek olarak, Harman Kardon sertifikalı ses, en yüksek kaliteli sesi sağladığı iletildi.

Yeni ZenBook Serisi

ASUS, en son teknolojisi ASUS ScreenPad ™ 2.0’a sahip yeni ZenBook 13 (UX334), ZenBook 14 (UX434) ve ZenBook 15 (UX534) dizüstü bilgisayarlarını Computex 2019’da tanıttı. 

Ayrıca ASUS'un 30. yıl kutlamasına özel olarak tasarlanmış ve el yapımı orijinal İtalyan deri kapaklı  lüks modeli olan sınırlı sayıdaki ZenBook Edition 30 (UX334FL) basın toplantısı ile görücüye çıkarıldı.

Asus, Computex fuarında yeni ürünlerini tanıttı

Asus yetkilileri, yeni jenerasyon ScreenPad 2.0’in tüm yeni ZenBook modellerinde bulunacağını özellikle belirtirken,  üretkenliği artıran etkileşimli bir ikinci ekran ekleyerek geleneksel dizüstü bilgisayar deneyimini daha ileriye taşımayı amaçladıklarını eklediler. Ayrıca serideki tüm modellerde dört tarafı çerçevesiz NanoEdge ekranların kullanıldığını ve % 95 ekran / gövde oranı ile dünyanın en kompakt dizüstü bilgisayarını tasarladıklarını ifade ettiler.

Yeni Zenbook modellerinin, NVIDIA® GeForce® GTX serisine kadar desteklenebildiği ve 8. Nesil Intel® Core ™ i7 dört çekirdekli işlemciler dahil olmak üzere, 1650 Max-Q grafik kartı, 16 GB RAM, ultra hızlı PCIe® SSD'ler ve gigabit sınıfı Wi-Fi 5 ile yeni Zenbook ailesinin maksimum seviyede güçlendirildiğini aktaran ASUS yetkilileri, donanım tarafında son kullanıcının tüm günlük ihtiyaçlarına cevap verdiklerini söylediler.

Asus yetkilileri tarafından yapılan bir diğer açıklamada, Yeni ScreenXpert yazılımıyla desteklenen ScreenPad 2.0’in birçok yeni özellik sunan 5.65 inçlik daha büyük bir dokunmatik ekrana sahip olduğu belirtildi. Donanımın eskiye oranla daha fazla enerji tasarrufu yaptığını ve yeni ScreenPad kullanılırken 2,5 kat daha uzun pil ömrü sunduğunu da eklediler.

Ultra kompakt tasarımını geleneksel ZenBook stili ve zarafeti ile birleştirdiğini belirten şirket, tüm modellerinde ikonik Zen esintili metal kaplı kaplamaya yer verdiklerini de ekledi. Ayrıca ASUS ErgoLift menteşe tasarımının, konforlu bir yazma deneyimi için klavyeyi otomatik olarak yatırarak soğutmaya da yardımcı olduğu açıklandı

Açıklamanın devamında, Yeni ZenBook serisinin en yeni 8. Nesil Intel® Core ™ i7 işlemciye ve ZenBook 13'teki NVIDIA® GeForce MX250 ayrık grafik kartı da dahil olmak üzere bir dizi hızlı grafik seçeneğine sahip, maksimum mobil  performans sunmak için üretildiği vurgulandı. 

Tüm modeller, PCIe® SSD'lere ve 16GB RAM'e sahip olan  ZenBook’un hem günlük işlerde, hem ağır işletim yükü gerektiren durumlarda ve hatta ihtiyaç duyulduğunda oyun performansı noktasında da kullanıcın taleplerine karşılık verebilecek donanımda bir bilgisayar olduğu yetkililer tarafından altı çizilen diğer bir nokta olarak öne çıktı.

Asus yetkililerinden alınan bilgiye göre, sınırlı sayıda üretilen ASUS ZenBook Edition 30, 30 yıllık ASUS liderliğinin kutlaması niteliğinde olduğunu belirttiler. 2006 yılında, ASUS, dünyanın ilk gerçek deri panellerini kullanan ilk dizüstü bilgisayarı olan S6F Leather Collection'ı yarattı. ZenBook Edition 30, saf ve cesur bir tarz için, el yapımı lüks Pearl White orijinal İtalyan derisi ile kaplı kapağıyla, klasik görünüme fütüristik bir dokunuş getiriyor.

Basın Bülteni
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 11:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
Asus, Computex fuarında yeni ürünlerini tanıttı
İlginizi Çekebilir